Το Διοικητικό Συμβούλιο της ACHMEA στην INTERAMERICAN

Τον διακριτό ρόλο της INTERAMERICAN στις εκτός Κάτω Χωρών δραστηριότητες του ομίλου ACHMEA υπογραμμίζει η φιλοξενία των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου της ACHMEA στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας στις 4 και 5 Ιουλίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οργανώθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις με τη συμμετοχή στελεχών της INTERAMERICAN, κατά τις οποίες παρουσιάστηκαν στα μέλη του Δ.Σ. οι συνθήκες του οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και τα περιθώρια ανάπτυξης των ασφαλιστικών εργασιών. Επίσης, σε θεματικές ομάδες τα στελέχη της εταιρείας αναφέρθηκαν στην πρόοδο των έργων που αφορούν στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας, προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και των στόχων τριετίας που έχουν τεθεί.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα σημαντικά βήματα της INTERAMERICAN στους βασικούς τομείς δραστηριοτήτων και διακυβέρνησης της εταιρείας,  κατά τους πρώτους μήνες εφαρμογής του κανονιστικού πλαισίου Solvency II και αναφορικά ως προς τους στρατηγικούς πυλώνες της καινοτομίας, της ταχύτατα εξελισσόμενης ψηφιοποίησης των λειτουργιών και της εφαρμογής της μεθοδολογίας “lean”. Ειδικότερα, δόθηκε μια πλήρης εικόνα για την εξέλιξη σχετικών έργων, όπως το “imagine” για την ενθάρρυνση και επιβράβευση της συμμετοχής των εργαζομένων στην καινοτομία, το “genesis” για την ανάπτυξη και ανανέωση του δικτύου πωλήσεων agency, το πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτων “buy the mile”, η δέσμευση και οι πρακτικές για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας, η ανάπτυξη του τομέα υγείας και των κλάδων γενικών ασφαλίσεων κ.ά.

Στην Αθήνα, για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ACHMEA, βρέθηκαν οι Willem van Duin, πρόεδρος του ομίλου, Roelof Konterman, Huub Aredse, Robert Otto, Bianca Teteroo, Henk Timmer, που παρέστησαν και στα εγκαίνια της νέας στέγης του πολυϊατρείου MEDIFIRST της INTERAMERICAN στα νότια προάστια. Αναφερόμενος στις συναντήσεις του Δ.Σ. με τα στελέχη της INTERAMERICAN, o Willem van Duin δήλωσε εντυπωσιασμένος από την απόδοση της εταιρείας δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας και παρατήρησε πως η INTERAMERICAN πρωτοστατεί στον τομέα της καινοτομίας και δημιουργεί νέες ευκαιρίες στην ασφαλιστική αγορά, ενώ η εξειδίκευσή της σε ορισμένους τομείς μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και στις λοιπές εταιρείες εκμετάλλευσης της ACHMEA. Ειδικότερα για το πολυϊατρείο MEDIFIRST, τόνισε πως για την INTERAMERICAN οι υποδομές στην πρωτοβάθμια υγεία είναι ένας καλός τρόπος να δείχνει η εταιρεία τη δέσμευσή της ως προς την υποστήριξη των αναγκών της χώρας και της κοινωνίας, που στον τομέα της υγείας είναι μεγάλες. 

Το πρώτο τετράμηνο 2016 της INTERAMERICAN
Ιδιαίτερη είναι η ικανοποίηση από την απόδοση των εργασιών της INTERAMERICAN κατά το πρώτο τετράμηνο στους τομείς ασφαλίσεων υγείας και γενικών, όπου η εταιρεία παρουσιάζει θετικό πρόσημο μεταβολής 15,2% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τετραμήνου, παρ’ ότι η ασφαλιστική αγορά συνέχισε να κινείται στο σύνολο πτωτικά στους εν λόγω κλάδους (-0,9%). Στον κλάδο αυτοκινήτων, όπου η αγορά παρουσιάζει σημαντική κάμψη εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (-10,4%) στο τετράμηνο, η εταιρεία αυξάνει συνεχώς το μερίδιό της, με μείωση που συγκρατήθηκε στο -3,2%, ενώ στις ασφαλίσεις γενικής αστικής ευθύνης η INTERAMERICAN είδε την παραγωγή της να εκτοξεύεται κατά 25,2%, παρά την κάμψη της αγοράς (-14,9%). Στον κλάδο της υγείας, όπου οι προσδοκίες της εταιρείας είναι υψηλές και συνδέονται τόσο με την ανάπτυξη του εταιρικού δικτύου πωλήσεων όσο και με την ανάπτυξη του πρωτοποριακού πανελλαδικού υγείας με επενδύσεις και σύναψη νέων συνεργασιών με νοσηλευτήρια, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση 17% σε παραγωγή ετησίως ανανεούμενων συμβολαίων, που πλέον εντάσσονται στους κλάδους ασφαλίσεων ζημιών – όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδιαίτερα ικανοποιητικοί είναι και οι δείκτες ζημιών στις γενικές ασφαλίσεις (57,1%) και στις ασφαλίσεις υγείας (78,3%), που σε συνδυασμό με τον περαιτέρω έλεγχο των δαπανών και τις προβλέψεις αποθεματοποίησης, συμβάλλουν στη δημιουργία της υγιούς εικόνας των οικονομικών και της υψηλής φερεγγυότητας της INTERAMERICAN.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ