Schneider Electric: Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η αύξηση των κερδών

Η γαλλική Schneider Electric, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών ενέργειας, ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία της αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στο α΄ εξάμηνο του έτους καθώς η στρατηγική που εφήρμοσε η διοίκησή της, άρχισε να αποδίδει μετά από ένα αδύναμο α΄ τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 13% στα 809 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του έτους, αν και τα έσοδα μειώθηκαν 7,8% στα 11,85 δισ. ευρώ.

Εάν αφαιρεθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της μεταβολής των νομισμάτων και των εξαγορών και συγχωνεύσεων, αξίας 614 εκατ. ευρώ, τα έσοδα ήταν κατά κύριο λόγο αμετάβλητα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet, ανέμεναν καθαρά κέρδη 738 εκατ. ευρώ και έσοδα 12,28 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Jean-Pascal Tricoire, απέδωσε τις ισχυρές επιδόσεις στις προσπάθειες μείωσης του κόστους και ενίσχυσης της αποδοτικότητας της εταιρείας.
 
Επίσης τόνισε ότι η κερδοφορία της εταιρείας είχε συρρικνωθεί το 2015 ως αποτέλεσμα του κόστους αναδιάρθρωσης, που διαμορφώθηκε σε 800 εκατ. ευρώ σε διάστημα 18 μηνών.

Μετά από τα ισχυρά αποτελέσματα, η διοίκηση της Schneider Electric άλλαξε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα και αναμένει ότι οι πωλήσεις θα παραμείνουν σταθερές, εξαιρουμένων των νομισματικών μεταβολών. Προηγουμένως, ανέμενε ότι οι πωλήσεις θα είναι σταθερές ή ελαφρώς χαμηλότερα.

Πηγή: Capital.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ