Η Global Sustain ανακοινώνει το νέο Yearbook 2016/17 “The Energy (R)evolution”

Με συμμετοχές από World Energy Council, UNCTAD κ.ά.

Tη νέα ετήσια έκδοση Yearbook ανακοινώνει η Global Sustain, ανοίγοντας για μια ακόμα χρονιά τη συζήτηση για κρίσιμα ζητήματα, οικουμενικής σημασίας. Με τίτλο “The Energy (R)evolution”, η 10η κατά σειρά διεθνής έκδοση έχει ήδη προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, συγκεντρώνοντας συμμετοχές από οργανισμούς όπως: United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), UN Sustainable Energy for All, World Energy Council κ.ά. 

Το θέμα της φετινής έκδοσης είναι η ενέργεια, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Εν όψει της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και της αυξανόμενης ζήτησης για ενέργεια, η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών με βιώσιμο τρόπο είναι από τις σημαντικότερες προκλήσεις του αιώνα. Η εξέλιξη της ενεργειακής αγοράς, ο αντίκτυπος στο κλίμα, τη γεωπολιτική και την παγκόσμια οικονομία, θα αναλυθούν διεξοδικά στην επικείμενη έκδοση, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του ενεργειακού μέλλοντος.  

Πιο αναλυτικά, μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν στο Yearbook είναι τα εξής:

Γεωπολιτική
Ενεργειακή αποδοτικότητα
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Υδροηλεκτρισμός, Γεωθερμία, Ηλιακή, Αιολική ενέργεια)
Ενεργειακή ασφάλεια & διαχείριση κρίσεων
Πρόσβαση σε προσιτή ενέργεια
«Έξυπνες» πόλεις 
Αειφόρες μετακινήσεις, ηλεκτροκίνηση
Επενδύσεις στην ενέργεια
Ενεργειακή επιθεώρηση και πιστοποιήσεις
Υποδομές ενέργειας και ερευνητικά έργα
Εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων
Εναλλακτικά καύσιμα
Κλιματική αλλαγή
Εξελίξεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο & συμμόρφωση

Στη φετινή ανθρακικά ουδέτερη έκδοση, καταξιωμένοι συγγραφείς από όλο τον κόσμο και υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη θα παρουσιάσουν τη στρατηγική, τη φιλοσοφία και τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την ενέργεια. Το φετινό βιβλίο, όπως κάθε χρονιά, θα πλαισιώνεται από παγκόσμιες έρευνες και εκτενές φωτογραφικό υλικό. Θα εκδοθεί τον Μάιο 2017 και θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

Οι συμμετοχές στην έκδοση πραγματοποιούνται μέχρι τον Δεκέμβριο.

Για πληροφορίες σχετικά με την ετήσια σειρά εκδόσεων Yearbook μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.globalsustainyearbook.org.

Χορηγοί Επικοινωνίας Έκδοσης: Capital.gr, Revolve Media. 

Σχετικά με το Yearbook
Η  ετήσια σειρά εκδόσεων Yearbook παρουσιάζει σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις επιχειρήσεων και φορέων πάνω σε θέματα που αφορούν στην αειφορία. Το Yearbook αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και καταλύτη για εποικοδομητικό διάλογο και αλλαγή. Την έκδοση εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και σημαντικοί εκπρόσωποι όλων των ενδιαφερόμενων μερών από ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, η Global Sustain επιλέγει για την έκδοση ένα θέμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο άνθρωπος-περιβάλλον-οικονομική ωφέλεια και το αναδεικνύει πολύπλευρα, συγκεντρώνοντας απόψεις κορυφαίων διεθνών προσωπικοτήτων, επιχειρηματικών ηγετών, αρχηγών κρατών, οραματιστών, αξιωματούχων διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκών, κ.ά. Η έκδοση παρουσιάζεται κάθε χρόνο στην Αθήνα και στο εξωτερικό, ενώ διανέμεται σε περισσότερες από 50 χώρες, σε 5 ηπείρους. www.globalsustainyearbook.org

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ