Σεμινάριο με θέμα:”Doing Business with the U.S. Government”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2017 το Σεμινάριο με θέμα “Doing Business with the U.S. Government” το οποίο διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την AUSA Ευρώπης και τη Γενική Γραμματεία Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ-ΥΠΕΘΑ).
 
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) και διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με την AUSA (Association of the U.S. Army).
 
Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι κ.κ. Eric Lien, Πρόεδρος, Association of the United States Army, European Region και Roberto Tomaiuolo, Πρόεδρος, Association of the United States Army, Mediterranean Chapter
 
Στο σεμινάριο συμμετείχαν 30 εκπρόσωποι ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών αλλά και εκπρόσωποι από τον ευρύτερο επιχειρηματικό τομέα οι οποίοι, με την καθοδήγηση των εισηγητών, κατάφεραν να εμβαθύνουν βήμα-βήμα στις διαδικασίες και τα προαπαιτούμενα των δημόσιων συμβάσεων των ΗΠΑ, στους μηχανισμούς εντοπισμού επιχειρηματικών ευκαιριών, στην κατάλληλη προετοιμασία και υποβολή προτάσεων με στόχο την συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και αμερικανικές εταιρείες.
 
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου απεύθυναν χαιρετισμό ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτριος Βίτσας, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ κ. Κοσμάς Βούρης, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Σπυρτούνιας υπογραμμίζοντας όλοι την ανάγκη συστράτευσης φορέων και επιχειρήσεων για την προβολή των δυνατοτήτων της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και την περαιτέρω ανάπτυξη της δυναμικής πολιτικής εξωστρέφειας  την οποία υποστηρίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με στόχο τη διεκδίκηση μεριδίου στις διεθνείς αγορές και την έναρξη διεθνών συνεργασιών προς όφελος της οικονομίας και της χώρας.
 
Κατ’ επιθυμία όλων των εμπλεκομένων φορέων και επιχειρήσεων το σεμινάριο θα επαναληφθεί σύντομα στη Θεσσαλονίκη.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ