Περιβαλλοντικές δράσεις της Coca-Cola Hellas και του POWERADE στον 25ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

Το προϊόν της Coca-Cola, POWERADE, επίσημο αθλητικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, όπως, ανάμεσα σ' άλλα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, συνεχίζει, πιστό στη δέσμευση του, να προάγει και να στηρίζει χορηγικά τον Κλασικό Αθλητισμό, με έμφαση στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Ως επίσημο αθλητικό ποτό του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., επίσημο διοργανωτή του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών, έχει αναπτύξει μια μακροχρόνια και αποτελεσματική συνεργασία με τον Σύλλογο, υπηρετώντας ένα κοινό όραμα και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω εξέλιξη του θεσμού του Μαραθωνίου. Για 4 συνεχή χρονιά, το POWERADE συμμετείχε δυναμικά στη διοργάνωση του Μαραθωνίου, ο ποίος αποτελεί ένα κορυφαίο ετήσιο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλο τον κόσμο, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες όλων των αθλητών για σωστή ενυδάτωση.

Φέτος, για πρώτη φορά, το POWERADE «έτρεξε», κυριολεκτικά, στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, δημιουργώντας την δική του Ομάδα POWERADE. Στόχος αυτής της δυναμικής πρωτοβουλίας ήταν να ενθαρρύνει την προσπάθεια για ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής, προσκαλώντας όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες της Coca-Cola Hellas, καθώς και τους φοιτητές της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών (ΤΕΦΑΑ), να τρέξουν όλοι μαζί στον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ., προσφέροντας τους δωρεάν το ενισχυμένο πακέτο συμμετοχής. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, περισσότερα από 100 άτομα έτρεξαν με την Ομάδα POWERADE, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο σύγχρονος Έλληνας αντιλαμβάνεται την άμεση ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας που γίνεται για την σύνδεση του αθλητισμού με την προστασία του περιβάλλοντας, η εταιρεία Coca-Cola, ως επίσημος προμηθευτής του αθλητικού ποτού POWERADE στο Μαραθώνιο, σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., τη μη κυβερνητική οργάνωση ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και το διεθνές δίκτυο CLIMATE PARTNER, υποστηρίζει, τα τελευταία δύο χρόνια, περιβαλλοντικές δράσεις οι οποίες μειώνουν το οικολογικό αποτύπωμα του μοναδικού αυτού αγώνα.

Κάθε μεγάλη διοργάνωση, αθλητική, πολιτιστική κ.ά., δημιουργεί επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι μετακινήσεις αθλητών και προσωπικού, η τροφοδοσία, η ενέργεια που καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις, τα απορρίμματα που δημιουργούνται, είναι μερικές από τις επιπτώσεις αυτές.

Με στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Μαραθωνίου, ως μια κλιματικά «ουδέτερης» αθλητικής διοργάνωσης, η Coca-Cola συμμετείχε, όπως και πέρυσι, στην εθελοντική προσπάθεια για την αντιστάθμιση των ρύπων που δημιουργήθηκαν από την άφιξη των διεθνών αθλητών στην Ελλάδα και συμβάλλουν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η εταιρεία κάλυψε το 50% του κόστους, ενώ το υπόλοιπο καλύφθηκε εθελοντικά από τους διεθνείς αθλητές που συμμετείχαν στον 25ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Το καινοτόμο αυτό σχέδιο, το οποίο βασίζεται στους διεθνείς μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κυότο, για την προώθηση ανανεώσιμων και καθαρών πηγών ενέργειας σε αναπτυσσόμενες χώρες, υλοποίησε στην Ελλάδα η εταιρεία συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης Global Challenges.
Συνολικά αντισταθμίστηκαν πάνω από 500 τόνοι ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα, τα 2 χρόνια εφαρμογής αυτού του πρωτοποριακού περιβαλλοντικού προγράμματος, ενώ περισσότεροι από 10.000 δρομείς και συνοδοί ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες συμβολής του καθενός στην προστασία του κλίματος.

Παράλληλα, το Σύστημα της εταιρείας στην Ελλάδα, το οποίο αποτελείται από την Coca-Cola Hellas και τον εμφιαλωτή της εταιρείας στην Ελλάδα, Coca-Cola Τρία Έψιλον, συμμετείχε και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην εθελοντική προσπάθεια συλλογής πλαστικών μπουκαλιών προς ανακύκλωση, από προϊόντα που χρησιμοποίησαν οι δρομείς κατά μήκος των διαδρομών του 25ου Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών. Συνολικά συλλέχθηκαν πάνω από 50.000 πλαστικά μπουκάλια από τους εθελοντές του ΜΚΟ Ομάδα για τον Κόσμο, αλλά και από τους υπόλοιπους εθελοντές της διοργάνωσης.

Το αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν τόσο αισθητικό, όσο και εκπαιδευτικό, δεδομένου ότι τα απορριπτόμενα μπουκάλια συλλέχθηκαν από την εθελοντική ομάδα του Μαραθωνίου και στη συνέχεια, προωθήθηκαν ως δευτερογενή υλικά, δράση, η οποία με τη σειρά της, μειώνει τις εκπομπές των ρύπων που προέρχονται από την παραγωγή νέου πλαστικού.

Η φιλοσοφία και η δέσμευση της The Coca-Cola Company στην προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της εταιρείας παγκοσμίως. Η εταιρεία δεσμεύεται, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, για μια υπεύθυνη παρουσία στο Περιβάλλον, στην προώθηση της ισορροπημένης διατροφής και φυσικής δραστηριότητας, με έμφαση στην παχυσαρκία, καθώς και στην υποστήριξη μεγάλων παγκόσμιων κοινωνικών θεμάτων (π.χ. στο HIV/AIDS κ.λπ.).

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ