Boussias Communications: O διεθνούς φήμης Έλληνας καθηγητής Δρ.Νίκος Πασσάς στο 3rd GRC Conference

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας “Εξέλιξη” 

Γιατί «συνηθισμένοι» άνθρωποι παρανομούν; 

Μια ομιλία προβληματισμού και αφύπνισης για τη διαφθορά από τον διεθνούς φήμης καθηγητή Δρα. Νίκο Πασσά.

Μια πολύ επίκαιρη ομιλία πάνω σε ένα καυτό και λεπτό θέμα, τη διαφθορά, περιμένει όσους παρακολουθήσουν το 3rd GRC Conference, το οποίο έχει την τιμή να φιλοξενεί φέτος τον Δρα. Νίκο Πασσά, εξέχοντα Πανεπιστημιακό Καθηγητή και παράλληλα σύμβουλο διεθνών οργανισμών και φορέων με παρουσία σε όλη την υφήλιο. 

Ο κορυφαίος Πανεπιστημιακός εξηγεί ότι για να κατανοήσουμε αλλά και να πολεμήσουμε το φαινόμενο της διαφθοράς, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε τους παράγοντες που την προκαλούν: τις αιτίες, το περιβάλλον και τις πηγές της διαφθοράς. Έτσι θα αντιληφθούμε πώς καταλήγουν καθημερινοί άνθρωποι ή άτομα υπεράνω πάσης υποψίας να πέφτουν θύματα αυτού του φαινομένου και να παραβιάζουν το νόμο, προκαλώντας κακό σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Μια ομιλία σοβαρού προβληματισμού και αφύπνισης που ξεφεύγει από τα στενά όρια του συγκεκριμένου συνεδρίου και η οποία αφορά τους πάντες. Πράγματι, αξίζει να την παρακολουθήσετε. 

» Δείτε την Agenda 

Λίγα λόγια για το Δρα. Νίκο Πασσά

Είναι καθηγητής Εγκληματολογίας και Ποινικής Δικαιοσύνης στο Πανεπιστήμιο Northeastern των ΗΠΑ, Συν-Διευθυντής του Ινστιτούτου Ασφαλείας και Δημόσιας Πολιτικής επίσης στο Northeastern, Επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Εταιρικής Διακυβέρνησης στη Βασιλεία και στο Κέντρο Εταιρικής Διακυβέρνησης και Επιχειρηματικής Ηθικής στη Βιέννη. Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Αθηνών, Παρισίων και Εδιμβούργου. Κατέχει άπταιστα 6 γλώσσες και έχει πάνω από 230 δημοσιεύσεις πάνω σε θέματα διαφθοράς, παράνομων χρηματικών και εμπορικών ροών, κυρώσεων, άτυπης μεταφοράς κεφαλαίων, εμβασμάτων, τρομοκρατίας και Δημοσιονομικού Κανονισμού.

Παράλληλα είναι σύμβουλος νομικών γραφείων, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και διεθνών Οργανισμών όπως: ΟΗΕ, ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, ΟΑΣΕ, Παγκόσμια Τράπεζα, ερευνητικών οργανισμών καθώς επίσης κυβερνητικών φορέων σε όλες τις ηπείρους.

Η ομιλία του Καθηγητή προσφέρει ένα θεωρητικό πλαίσιο για την καλύτερη κατανόηση και περιβάλλον των πηγών της διαφθοράς τόσο στην κοινωνία γενικά, όσο και στις ίδιες τις επιχειρήσεις. Δεδομένων πολλών πρόσφατων υποθέσεων που είχαν πρωταγωνιστές ενσωματωμένα μέλη της κοινωνίας, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, πλούσιους, με φιλανθρωπική δράση και «καλούς γονείς», το πλαίσιο αυτό χρησιμοποιείται για να εξετάσει πώς συνήθεις άνθρωποι μπορούν να κάνουν πράγματα έξω από τα συμβατικά όρια, όπως το να παρανομήσουν. 

Πλούσια θεματολογία

Το Συνέδριο πλαισιώνουν σημαντικοί διεθνείς και Έλληνες ομιλητές, τόσο από θεσμικούς φορείς όσο και επιχειρήσεις. Μοιράζονται και αναπτύσσουν εμπειρίες για την Επιχειρησιακή Ηθική, την Εταιρική Διακυβέρνηση, τη Συμμόρφωση και φυσικά τη Διοίκηση. 


Επικοινωνήστε μαζί μας 

Συμμετοχές 
Στυλιανός Κασσιός, τηλ.: 210 6617 777 (εσωτ. 320), fax: 210 6617 778, e-mail: skassios@boussias.com 

Χορηγίες
Βίκυ Στάμου, τηλ.: 210 6617 777 (εσωτ. 158) fax: 210 6617 778, e-mail: vstamou@boussias.com 

Θάνος Θώμος, τηλ.: 210 6617 777 (εσωτ. 322) fax: 210 6617 778, e-mail: tthomos@boussias.com 

Περιεχόμενο
Fidel & Fortis Ltd 
Τηλ. Μαριλένα Φατσέα +44 (0) 20 81440229 και +30 697 200 10 20, e-mail: info@fidelfortis.com 

Project Manager 
Αικατερίνη Κιουλμπαξιώτη, τηλ.: 210 6617 777 (εσωτ. 258) fax: 210 6617 778, e-mail: akioul@boussias.com

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ