Συνέντευξη του Βασίλη Χαλκιά, Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας Λειτουργίας και Συντήρησης της Αττικής Οδού, “Αττικές Διαδρομές A.E.”

Στα γραφεία του μέλους μας «Αττικές Διαδρομές» βρέθηκε η Global Sustain μέσω του αξιότιμου εκπροσώπου της κ.κ Κωστή Κατσακιώρη σε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κο Βασίλη Χαλκιά, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Λειτουργίας και Συντήρησης της Αττικής Οδού (Αττικές Διαδρομές A.E.) από το 1998, για θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, με  πλούσιο και εξαιρετικό υλικό. 

Ένας εξέχων συνομιλητής που όχι μόνο αγαπά αυτό που κάνει, αλλά φροντίζει με συνέπεια να βελτιώνεται και να βελτιώνει την εταιρεία που διοικεί ξεπερνώντας τα στάνταρτ και τις απαιτήσεις, παρουσιάζοντας παράλληλα επιδόσεις ζηλευτές σε διεθνές επίπεδο, εν συντομία ένας γνώστης του πεδίου του με διεθνές προφίλ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κος Χαλκιάς είναι Πρόεδρος του φορέα «Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια» με τον διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» (HELLENIC ASSOCIATION of TOLL ROAD NETWORK), που ιδρύθηκε με τη συμμετοχή όλων των αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ είναι και 2ος Αντιπρόεδρος (2nd Vice President) της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοδρόμων, της γνωστής ASECAP (“Association Européen des Concessionnaires d’Autoroutes à Péage”)

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Χαλκιάς, «η εργασία μας αυτή καθαυτή είναι Εταιρική Υπευθυνότητα. Όταν φτιάχνεις ένα δρόμο από το μηδέν, ένα δρόμο ο οποίος ανοίγει το κυκλοφοριακό και αλλάζει την εικόνα της Αθήνας, με αυτό το έργο είσαι de facto Κοινωνικά Υπεύθυνος.  Στην Αττική Οδό το αντίτιμο του διοδίου δεν ισοδυναμεί μόνο με την άνεση, την αξιοπιστία, την ασφάλεια των μεταφορών, την εξοικονόμηση χρόνου  και την οδική βοήθεια έχει και την προστιθέμενη αξία των δράσεών μας για την προώθηση της οδικής ασφάλειας σε όλη την κοινωνία. Οι Αττικές Διαδρομές, εταιρεία υπεύθυνη για τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου  που λέγεται Αττική Οδός, έχει προσωποποιήσει την υπευθυνότητα στα καθήκοντα των εργαζομένων, μετατρέποντας έτσι το δρόμο σε «υπεύθυνο» δρόμο. Δεν είναι μόνη η άσφαλτος ή τα μπετά, είναι οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη λειτουργίας. Δεν είναι μόνο η βέλτιστη ασφαλής οδική υποδομή είναι και η λειτουργία και η συντήρηση, οι άνθρωποι που δoυλεύουν 24 ώρες το 24ωρο για να προσφέρουν  αυτό που περιμένει ο χρήστης, τις σωστές υπηρεσίες, την υποστήριξη και την ασφάλεια στο δρόμο».

Συνεχίζει επισημαίνοντας την κοινωνική αξία του έργου που ερευνήθηκε και διαπιστώθηκε σε μελέτη που έγινε από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (Αθήνα, Ιούλιος 2012). Σχετικά με τις επιπτώσεις του έργου σε άμεσους και έμμεσους οικονομικούς τομείς αλλά και γενικότερα στην κοινωνία, η εταιρεία «βαθμολογήθηκε», έχοντας ως άριστο το  100% με 76%. Πληρώντας κριτήρια όπως της οδικής ασφάλειας που το ποσοστό έφτασε το 95%! Έτσι, η πιο σημαντική αξιολόγηση προέρχεται από τον κάθε ένα χρήστη της Αττικής Οδού. 

Εν συνεχεία της συνέντευξης του, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αττικές Διαδρομές A.E. αναφέρει «Ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε ένα τέτοιο έργο. Είμαστε χαρούμενοι που οι πρακτικές μας έγιναν κτήμα όλων, μεταλαμπαδεύτηκαν και μετεγγράφηκαν μαζί με άξια στελέχη που επάνδρωσαν τις λοιπές εταιρείες αυτοκινητοδρόμων. Η “Αττικές Διαδρομές” έχει λειτουργήσει ως «φυτώριο» άξιων στελεχών, διαδικασιών και τεχνογνωσίας. Επίσης, έχουμε δώσει πληροφορίες και υλικό σε συναδέλφους στο εξωτερικό, δεν έχουμε ζητήσει ποτέ εύσημα και αναγνώριση. Φορείς με ρωτούν σε Συνέδρια αν μπορούν να κάνουν χρήση της τεχνογνωσίας μας και πάντα είμαστε θετικοί, με προθυμία μοιραζόμαστε ό,τι έχουμε κατακτήσει, χωρίς να ζητάμε αντάλλαγμα.»

Ο κος Χαλκιάς απάντησε με τη γνωστή του ευφράδεια και φιλικότητα που τον διακρίνει, στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν, όπως μπορείτε να δείτε στις ακόλουθες ερωταποκρίσεις.

Μόλις χτες χαρακτήρισε «Πανδημία» τα τροχαία δυστυχήματα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μέσω του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια, Ζαν Τοντ, με περίπου 3.500 ανθρώπους να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Η Αττική Οδός πάνω από 9 χρόνια στηρίζει τα προγράμματα οδικής ασφάλειας για παιδιά έχοντας μια «Ιπποκρατική» προσέγγιση «κάλλιον τό προλαμβάνειν, παρά τό θεραπεύειν». Τι αποτελέσματα έχει φέρει αυτή ακριβώς η προσέγγιση;

«Στόχος της πρόληψης είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας οδικής ασφάλειας, ειδικά όσον αφορά τους οδηγούς του αύριο. Γι’ αυτό και στρεφόμαστε προς τα παιδιά, που είναι το μέλλον και η ελπίδα για δρόμους χωρίς ατυχήματα. Μέχρι σήμερα 125.000 παιδιά περίπου έχουν εκτεθεί στα μηνύματα οδικής ασφάλειας και με βάση τον ενθουσιασμό και τις εντυπώσεις που αποκομίζουμε αλλά και τα μετρήσιμα στοιχεία που επεξεργαζόμαστε θεωρούμε ότι η πρόληψη θα λειτουργήσει στη σωστή κατεύθυνση και ήδη τα παιδιά και οι έφηβοι «πρεσβεύουν» την οδική ασφάλεια, ενώ όταν έρθει η ώρα να πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους θα κάνουν τη διαφορά!»

Σε συνέχεια του ανωτέρω: «θα μπορούσαν να γίνουν και δράσεις επιμόρφωσης ενηλίκων, ξεκινώντας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ώστε να γίνουν «πρεσβευτές» της ασφαλούς οδήγησης στους μικρόκοσμούς τους; (Οικογένεια, φίλοι κλπ)

«Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζει το ISO 39001: 2012 για τη Διαχείριση Οδικής Ασφάλειας.  Το συγκεκριμένο ISO καθορίζει τις απαιτήσεις για το σύστημα διαχείρισης της οδικής ασφάλειας (Road Traffic Safety – RTS), επιτρέποντας σε έναν οργανισμό που αλληλεπιδρά με το σύστημα οδικής κυκλοφορίας να μειώνει τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Στα πλαίσια  της πιστοποίησης αυτής, το προσωπικό εκπαιδεύεται σε ετήσια βάση σε θέματα που αφορούν την ασφαλή οδήγηση, με προγράμματα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Πιο συγκεκριμένα, το 2015, όλο το προσωπικό παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “AVENUE FOR TRAFFIC SAFETY” και το 2016 το πρόγραμμα «FITNESS TO DRIVE». 

«Παράλληλα  προσκαλούμε  κάθε χρόνο τα παιδιά του προσωπικού μας για παρακολούθηση της βιωματικής εκπαίδευσης για παιδιά του δημοτικού, τη θεατρική Παράσταση “ΑΤΤΙΚΟΥΛΗΣ”, που με διαδραστικό τρόπο φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τις αρχές της οδικής ασφάλειας. Τέλος, για τους ενήλικες και το ευρύ κοινό έχουμε προχωρήσει στο παρελθόν και συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε πληθώρα διαφημιστικών εκστρατειών με μηνύματα για την οδική ασφάλεια, ενώ έχουμε μοιράσει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα σε εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό»
 
Τι «βαρύτητα» έχει στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας η πρόληψη, ο σχεδιασμός των δράσεων;

«Η οδική ασφάλεια είναι εξ ορισμού συνδεδεμένη με την ύπαρξη και τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου. Η συμβολή στη δημιουργία κουλτούρας οδικής ασφάλειας έχει αποτελέσει προτεραιότητα για εμάς στη εταιρεία λειτουργίας από το 2001 έως σήμερα και σε αυτή τη βάση κινείται όλα αυτά τα χρόνια ο στρατηγικός σχεδιασμός των δράσεων».
 
Η σύνδεσή τους με τους πυλώνες εταιρικής υπευθυνότητας είναι    ενταγμένη στο ίδιο στρατηγικό πλαίσιο; 

«Οι δράσεις για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας εντάσσονται στον  πυλώνα της εταιρικής υπευθυνότητας που αφορά την προσφορά στην Κοινωνία. Ως εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου «Αττική Οδός», η βασική αποστολή μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας έναν άψογα συντηρημένο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, προσφέροντας υπηρεσίες για Άνεση, Ασφάλεια και Αξιοπιστία, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται  ευκολότερες, συντομότερες, πιο άνετες, βάσει και των συμβατικών μας υποχρεώσεων. Ωστόσο, με βαθιά αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, δραστηριοποιούμαστε στην προώθηση της οδικής ασφάλειας βάσει στοχευμένων ενεργειών, όπως περιγράψαμε πιο πάνω, κάτι που μας κάνει μια Κοινωνικά Υπεύθυνη εταιρεία». 

Τι ύψος επένδυσης έχουν φτάσει όλα αυτά τα χρόνια οι δράσεις; Πιστεύετε ότι η  εταιρεία έχει «εισπράξει» το αντίστοιχο “Social Return on Investment”;

«Για τις δράσεις μας στην οδική ασφάλεια έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα εκατοντάδες  χιλιάδες  ευρώ. Η ανταποδοτικότητα είναι εν μέρει μη μετρήσιμη, καθώς είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς για παράδειγμα κατά πόσο το παιδί που παρακολούθησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται πρεσβευτής της οδικής ασφάλειας στο οικογενειακό του περιβάλλον. Ωστόσο, εδώ και 2 χρόνια που υλοποιούμε το πρόγραμμα «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο!» για τους εφήβους, συγκεντρώνουμε ερωτηματολόγια στα οποία απαντούν οι συμμετέχοντες πριν και μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου και έχουμε ήδη ξεκινήσει την συνολική τους επεξεργασία για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με την εμπέδωση των αρχών της οδικής ασφάλειας. Για εμάς το πιο πολύτιμο social return είναι η μείωση των τροχαίων σε βάθος χρόνου στη χώρα μας, καθώς όλα αυτά τα παιδιά θα γίνουν μια μέρα οδηγοί».  

Ποιο είναι το μέλλον των δράσεων; Η καινοτομία και η τεχνολογία πιστεύετε θα ενισχύσουν τις προσπάθειες σας; Κι αν ναι, τι ευχάριστη έκπληξη ή συνεργασία να περιμένουμε;

«Οι δράσεις σχετικά με την οδική ασφάλεια και την εκπαίδευση που ήδη πραγματοποιούνται αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της εταιρείας, ενώ παράλληλα διερευνώνται και νέα προγράμματα/καμπάνιες που η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει, για να αγγίξει και άλλα θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, πέραν των εκπαιδεύσεων, η εταιρεία συμμετέχει ενεργά από το 2010 σε ερευνητικά προγράμματα, τόσο ελληνικά όσο και ευρωπαϊκά, που αφορούν τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια, όπως συστήματα έγκαιρης ενημέρωσης του οδηγού και άλλα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών. Σκοπός αυτής της συμμετοχής είναι η εταιρεία να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα και, αν αυτό είναι δυνατό, να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων στον αυτοκινητόδρομο, είτε πιλοτικά είτε με πλήρη εφαρμογή». 

Τέλος, η ασφάλεια των δρόμων σας είναι μια συμβατική υποχρέωση ή επηρεάζεται  τελικά και το “social license to operate” στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας, όσο και της βιώσιμης ανάπτυξης με την έγκριση των ενδιαφερομένων μερών και την ευρεία κοινωνική αποδοχή;

«Η συνεχής μας προσπάθεια για την παροχή Άνεσης, Ασφάλειας και Αξιοπιστίας των μετακινήσεων στην Αττική Οδό επεκτείνεται πέραν των συμβατικών μας υποχρεώσεων και είναι συνυφασμένη με κάθε μας ενέργεια στην καθημερινή μας εργασία. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας είναι αντιληπτά από τους χρήστες μας, όπως επιβεβαιώνεται σε κάθε ετήσια έρευνα παρά την οδό που πραγματοποιείται, σύμφωνα με την οποία η αίσθηση οδικής ασφάλειας από τους χρήστες μας είναι εξαιρετικά υψηλή. Παράλληλα, στα πλαίσια της αναγνώρισης των ουσιαστικών θεμάτων (κατά το πρότυπο global Reporting Initiative G4), η εταιρεία επικοινωνεί με εκπροσώπους από όλα τα εμπλεκόμενα μέλη για να κατανοήσει τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη συντήρηση της Αττικής Οδού. Από την επικοινωνία αυτή, η ανάγκη για διατήρηση υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας στον αυτοκινητόδρομο είναι από τις σημαντικότερες προσδοκίες των εμπλεκομένων».

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ