Prolepsis: Διατροφή και Σωματική δραστηριότητα

Διατροφή και Σωματική δραστηριότητα: Πώς συμβάλλει η ΕΕ στην προαγωγή της δημόσιας υγείας και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Το Ινστιτούτο Prolepsis στη συνάντηση του CHAFEA και της DG SANTE: Παρουσίαση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ ως καλή πρακτική – παρέμβαση για την προαγωγή της υγείας των παιδιών.

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε στη συνάντηση που διοργάνωσε ο CHAFEA (Εκτελεστικός Οργανισμός για τους Καταναλωτές, την Υγεία, τη Γεωργία και τα Τρόφιμα), η DG SANTE (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων) και το ουγγρικό Υπουργείο Ανθρωπίνου Δυναμικού (Hungarian Ministry of the Human Capacities) το διήμερο 30/11 – 2/12 στη Βουδαπέστη για την παρουσίαση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συμβάλλουν στην προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.

Η Αφροδίτη Βελουδάκη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου παρουσίασε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ως καλή πρακτική – παρέμβαση για την καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και την προαγωγή της υγείας των παιδιών. Επίσης, παρουσίασε το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα HeaRT (Health Reporting Training Project), στο οποίο το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε ως συντονιστής φορέας. Μέσω του HeaRT αναπτύχθηκαν ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά εργαλεία και προγράμματα που απευθύνονται σε δημοσιογράφους σχετικά με την κάλυψη ιατρικών θεμάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικεφαλής ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εκπρόσωποι τύπου που ασχολούνται με θέματα υγείας. Παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες δράσεις που έχουν αναληφθεί σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση ανθυγιεινών συνηθειών στον σύγχρονο τρόπο ζωής, ενώ αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος ανάμεσα σε δημοσιογράφους, επαγγελματίες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και επιστήμονες που υλοποιούν προγράμματα προαγωγής υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα HeaRT εδώ.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ