Αττικές Διαδρομές Α.Ε.: Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2016

Αττικές Διαδρομές Α.Ε.: Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2016

Μπορείτε να κατεβάσετε την Έκθεση online


Εδώ και 15 χρόνια, αποστολή της εταιρείας «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» – της εταιρείας που έχει την ευθύνη της λειτουργίας και της συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου της Αττικής Οδού – είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ώστε οι μετακινήσεις των πολιτών που χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο να χαρακτηρίζονται από άνεση, τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και φυσικά αξιοπιστία. Παράλληλα, η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργεί ένα ασφαλές και κοινωνικά υπεύθυνο περιβάλλον για όλους τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες της, τους χρήστες της υποδομής και την κοινωνία γενικότερα. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί τη σημαντικότερη αξία για την εταιρεία και επιτυγχάνεται τόσο μέσω της διατήρησης υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας με τη δυναμική διαχείριση της κυκλοφορίας, όσο και μέσω της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης της κοινωνίας σε θέματα οδικής ασφάλειας. 

Τα παιδιά – οι μελλοντικοί οδηγοί – και η εκπαίδευσή τους αποτελούν τον στόχο δράσεων εκπαίδευσης που πραγματοποιούμε εδώ και χρόνια και για τις οποίες έχουμε βραβευτεί από αξιόλογους και υπεύθυνους φορείς. Κατά τη διάρκεια του 2016, συνεχίστηκε η παρουσίαση της διαδραστικής θεατρικής παράστασης για παιδιά του Δημοτικού «Ο Αττικούλης» την οποία έχουν παρακολουθή- σει μέχρι σήμερα πάνω από 52.000 παιδιά, καθώς και του προγράμματος για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο!» που ενημερώνει τους εφήβους για θέματα οδικής ασφάλειας. Στα πλαίσια της επικοινωνίας μας με την τοπική κοινωνία και της υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας σε σχολικές μονάδες, διαπιστώσαμε προβλήματα σε σχολικές υποδομές. Ετσι, αποφασίσαμε το 2016 να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας στη συντήρηση και να συμβάλουμε στην αναμόρφωση προβληματικών σχολικών υποδομών, με βασικό γνώμονα πάντα τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας των μαθητών στο σχολείο.

Η αρχή αυτής μας της προσπάθειας έγινε με το 2ο Διθέ- σιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σπάτων, που αντιμετώπιζε τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα. Συνάδελφοι από τις Αττικές Διαδρομές εργάστηκαν εθελοντικά, με υλικά που παρείχε τόσο η «Αττική Οδός Α.Ε.» όσο και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», με αποτέλεσμα να αναπλαστεί ο προαύ- λιος χώρος, να ανακαινιστεί ο χώρος της παιδικής χαράς και να γίνουν επισκευές στο περιβάλλοντα χώρο, ώστε να εξαλειφθούν τυχόν κίνδυνοι για τα παιδιά. 

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και η ευχαριστήρια επιστολή του σχολείου μας γέμισε υπερηφάνεια και χαρά. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται ήδη και με άλλες σχολικές μονάδες και το 2017. 

Εκ μέρους της Διοίκησης και των Μετόχων της εταιρείας, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους που προσφέρθηκαν εθελοντικά για να βοηθή- σουν στην αποκατάσταση του 2ου Νηπιαγωγείου Σπάτων, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι Αττικές Διαδρομές δεν είναι μια απρόσωπη εταιρεία, αλλά αποτελείται από ανθρώπους με κοινωνική συνείδηση και ευαισθησία που προσπαθούν να επιτύχουν κάτι καλύτερο για τα παιδιά του σήμερα, που θα αποτελέσουν τις μελλοντικές γενεές. Οι συνεχείς μας προσπάθειες που σχετίζονται με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αναγνωρίστηκαν το 2016 από το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με την απονομή του επαίνου CRI PASS, βάσει των επιδόσεων της εταιρείας σε τέσσερις πυλώνες Εταιρικής Υπευθυνότητας. 

Προτροπή της Διοίκησης προς όλους μας είναι «Καλή Επιτυχία στην εκπλήρωση των στόχων μας και εις Ανώτερα!»

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» 
Βασίλης Χαλκιάς,
Διευθύνων Σύμβουλος


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ