Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος: εγκαίνια νέου Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας

200 ΑΚΟΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, τα Παιδικά Χωριά SOS εγκαινίασαν το 10ο κατά σειρά Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας και να βοηθήσει 200 τουλάχιστον οικογένειες που, λόγω κρίσης, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τη μείωση των δωρεών αλλά και τους φόρους, που έχουν επιβληθεί και ισχύουν ακόμα, συνεχίζουν τη δράση τους και τη στήριξη οικογενειών, οι οποίες συνεχίζουν να βιώνουν την κρίση. Μάλιστα πολλές από αυτές πλέον θεωρούνται μακρόχρονα άνεργες, με τις όποιες αρνητικές συνέπειες για τη συνοχή τους έχει αυτό. 

Το νέο αυτό Κέντρο έγινε αποκλειστικά από ιδιώτη δωρητή. Ο δωρητής αγόρασε και ανακαίνισε το ακίνητο, το οποίο δώρησε στα Παιδικά Χωριά SOS και θα καλύπτει και τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Στο Κέντρο θα προσφέρονται δωρεάν συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, καθώς και υλική βοήθεια.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS κ. Αναστάσιος Βρεττός, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, των κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής και τοπικών φορέων καθώς και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.  

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας λειτουργούν συνολικά σε 9 σημεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, τον Πειραιά και το Περιστέρι, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας υποστηρίζουν ετησίως 2.000 οικογένειες με 4.000 παιδιά.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
Μαρία Μανιάτη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Social Media, τηλ.: 210-3313661 (εσωτ.117), fax: 210-3226652, e-mail: mariamaniati@sos-villages.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ