Eurobank: Παγκόσµια Ηµέρα Αποταµίευσης

Η Eurobank, τιµώντας τη διαχρονική αξία της Αποταµίευσης την οποία υπηρέτησε ιστορικά το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο στη χώρα µας, οργάνωσε και φέτος σειρά επισκέψεων σε δηµοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας, µε την ευκαιρία της 31ης Οκτωβρίου, Παγκόσµιας Ηµέρας Αποταµίευσης.

Στόχος της πρωτοβουλίας, που περιλαµβάνει επισκέψεις σε 200 σχολεία σε όλη τη χώρα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Νοεµβρίου 2017, είναι να ευαισθητοποιηθούν οι µικροί µαθητές, µε τη βοήθεια και των εκπαιδευτικών τους, για την έννοια και τη διαχρονική αξία της Αποταµίευσης που αποτέλεσε πολύτιµο στήριγµα για πολλές γενιές Ελλήνων.

Στο πλαίσιο αυτό, υψηλόβαθµα στελέχη της Τράπεζας και διευθυντές καταστηµάτων από το ∆ίκτυο Νέο Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο της Eurobank µοιράζουν στα παιδιά τους παραδοσιακούς κουµπαράδες του Τ. Τ. και το παραµύθι «Οι Πιο Ωραίοι Θησαυροί», εισάγοντας έτσι το µήνυµα για την αξία, το σκοπό και το αποτέλεσµα της Αποταµίευσης ως στάση ζωής ευρύτερα.

Φέτος, η κεντρική τιµητική εκδήλωση για την Παγκόσµια Ηµέρα Αποταµίευσης πραγµατοποιήθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 στο κατάστηµα του ∆ικτύου Νέο Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο στη Μυτιλήνη, ενώ παράλληλα οργανώθηκε επίσκεψη στο σχολείο της Βρίσας που έχει υποστεί µεγάλες ζηµιές από τον πρόσφατο σεισµό.

Εκ µέρους της ∆ιοίκησης ο κ. ∆ηµήτρης Κυπαρρίσσης, επικεφαλής Γενικής ∆ιεύθυνσης ∆ικτύου Καταστηµάτων της Eurobank, στην οµιλία του ανέφερε µεταξύ άλλων: «Σχεδιάζοντας την επόµενη µέρα για την ελληνική οικονοµία, η ενίσχυση της εθνικής αποταµίευσης δεν µπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα. Η εθνική αποταµίευση τα τελευταία χρόνια έχει καταρρεύσει. Το 2016 βρισκόταν στο 10%, µε οριακή µόλις άνοδο σε σχέση µε το 2015, από περίπου 17% που ήταν στις αρχές του 2000, την ώρα που στην ευρωζώνη το αντίστοιχο ποσοστό είναι τουλάχιστον διπλάσιο». Όπως τόνισε: «Σήµερα ο όµιλος Eurobank και το ∆ίκτυο Νέο Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο τιµούν τη µεγάλη και παγκόσµια αξία της Αποταµίευση µε διπλό αίσθηµα ευθύνης απέναντι στις χιλιάδες οικογένειες που εµπιστεύονται στον Όµιλο τις καταθέσεις τους και στην ελληνική οικονοµία που χρειάζεται πολύτιµους πόρους για να χρηµατοδοτήσει την ανάπτυξη».

Με στόχο να συνδέσει την παράδοση µε τη νέα ψηφιακή εποχή και να εισάγει την έννοια της Αποταµίευσης στα µικρότερα παιδιά, το Κέντρο Καινοτοµίας της Eurobank ανέπτυξε και παρουσιάζει φέτος κυρίως στους γονείς και µέσω αυτών στα παιδιά τους την «Κουµπαρούπολη». Πρόκειται για µια νέα απλή εφαρµογή, η οποία µε τη χρήση της τεχνολογίας επαυξηµένης πραγµατικότητας δίνει την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά, παίζοντας,  να µυηθούν στην κλασσική αξία της Αποταµίευσης, αλλά µε τρόπο συµβατό µε τη νέα ψηφιακή εποχή.

Στην Κουµπαρούπολη ο παραδοσιακός κουµπαράς «ζωντανεύει» και µετατρέπεται µέσω της τεχνολογίας σε ψηφιακό, ενώ η Αποταµίευση γίνεται ένα διαδραστικό παιχνίδι µε εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόµενο, πιστοποιηµένο από ειδικούς παιδαγωγούς και παιδοψυχολόγους της Εταιρίας Σχολικής & Οικογενειακής Συµβουλευτικής & Έρευνας (ΕΣΟΣΕ).

Στη Λέσβο, την Τράπεζα εκπροσώπησαν ο κ. ∆ηµήτριος Κυπαρίσσης, ο Τοµεάρχης ∆ικτύου Καταστηµάτων Ανατολικής Αττικής και Νήσων Αιγαίου, κ. Ιωάννης Γαβαλάς και ο ∆ιευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Τοµέα Ανατολικής Αττικής & Νήσων Αιγαίου, κ. Νίκος Παπαδηµητρίου, ενώ συµµετείχαν επίσης τα στελέχη του καταστήµατος ∆ίκτυο Νέο Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο στη Μυτιλήνη.

Την εκδήλωση τίµησε µε την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονοµικών Βορείου Αιγαίου, κος Χρύσανθος Αργυρίου, ενώ εκπροσωπήθηκε και η Μητρόπολη Μυτιλήνης.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ