Έρευνα της Schneider Electric για τις Colocation Υπηρεσίες

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συνεργάστηκε με την εταιρεία ερευνών 451 Research για την υλοποίηση έρευνας γύρω από τις colocation υπηρεσίες, καθώς παρόλο που η ζήτηση για colocation data centers συνεχίζει να είναι αυξητική και ο ρόλος ενός παρόχου colocation υπηρεσιών δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικός, οι απειλές και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν συνεχίζονται και εντείνονται. Στην έρευνα συμμετείχαν 450 τελικοί πελάτες που προσφέρουν colocation υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Κίνα σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Τα συμπεράσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν ως οδηγός των παρόχων colocation υπηρεσιών για τη λήψη μελλοντικών επιχειρηματικών αποφάσεων.

Οι σημερινοί πάροχοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα ρευστό περιβάλλον αγοραστών, συνεχείς αλλαγές στις απαιτήσεις των πελατών και ένα σύνολο αναδυόμενων τεχνολογιών όπως το Internet of Things, οι υπολογιστικές εφαρμογές νέας γενιάς και το cloud computing. Κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες μπορεί να αποτελέσει τόσο ευκαιρία όσο και απειλή για τις colocation υπηρεσίες και στα αποτελέσματα της έρευνας αποτυπώνεται πώς οι τελικοί χρήστες βλέπουν την κάθε κατηγορία σε επίπεδο σημαντικότητας ή και δυνατότητα υιοθέτησης. Το 62% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν μεταφέρει τις IT εφαρμογές τους από τα colocation data centers σε cloud computing εφαρμογές, τα τελευταία δύο χρόνια, και υποστηρίζουν πως οι πάροχοι colocation υπηρεσιών πρέπει να αναζητήσουν νέους ανταγωνιστικούς τρόπους προκειμένου να πείσουν τόσο νέους όσο και υπάρχοντες πελάτες πως οι colocation υπηρεσίες αποτελούν μια βιώσιμη επιλογή για τις επιχειρήσεις τους.

«Οι επιτυχημένοι πάροχοι colocation υπηρεσιών, είτε προσφέρουν οι ίδιοι τις υπηρεσίες τους, είτε μέσω συνεργατών, διευρύνουν συνεχώς το χαρτοφυλάκιο τους» δήλωσε η Rhonda Ascierto, Research Director της εταιρείας ερευνών 451 Research. «Η έρευνα εντόπισε μια σειρά από υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που συνάδουν με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών των colocation υπηρεσιών.»

Μέσα από την έρευνα έγινε σαφές πως υπάρχουν αρκετοί τρόποι για τους παρόχους colocation υπηρεσιών να αποκτήσουν και να διατηρήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μεταξύ των άλλων επιλογών hosting. Λαμβάνοντας υπόψη πως το 82% των ερωτηθέντων δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό οι cloud υπηρεσίες να φιλοξενούνται στο ίδιο data canter με την colocated ΙΤ υποδομή τους, οι πάροχοι colocation υπηρεσιών μπορούν να μετατρέψουν αυτό το εύρημα που μπορεί να μοιάζει απειλή σε ευκαιρία. 
Πολλά άλλα ευρήματα που βρίσκονται στην έκθεση προσφέρουν ευκαιρίες στους παρόχους να ξεχωρίσουν από τους ανταγωνιστές τους. Όπως:
  • Το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα ήταν πιο πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν έναν πάροχο που έχει ήδη ανεπτυγμένο λογισμικό διαχείρισης υποδομών κέντρου δεδομένων (DCIM). Επιπλέον, άλλες τεχνολογίες όπως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, on-demand prefabricated modular (PFM) capacity και η άμεση ψύξη αντιμετωπίστηκαν θετικά από τους συμμετέχοντες.
  • Το 82% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες απομακρυσμένης πρόσβασης από τους παρόχους colocation υπηρεσιών για να παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών. Για τους παρόχους, αυτό προσφέρει την ευκαιρία να επεκτείνουν ή να προσφέρουν νέες υπηρεσίες και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες εσόδων για την επιχείρησή τους.
Τα συμπεράσματα αυτή της έρευνας επιτρέπουν στους παρόχους colocation υπηρεσιών να κατανοήσουν τις απαιτήσεις των πελατών τους και να προχωρήσουν σε στοχευμένες επιλογές γύρω από τις τελευταίες τεχνολογίες προσφέροντας ταυτόχρονα διαφάνεια, ευελιξία και μείωση του κόστους. Οι πιο επιτυχημένοι πάροχοι colocation υπηρεσιών θα εξασφαλίσουν πως οι απαιτήσεις των πελατών τους θα ικανοποιηθούν και πως θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το 64% των πελατών που δήλωσε πως οι colocation υπηρεσίες θα έχουν κεντρικό ρόλο στην data center στρατηγική τους για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Για να δείτε την πλήρη έρευνα Customer Insight: Future-proofing your colocation business πατήστε εδώ.

Παρόμοιο περιεχόμενο:
  • Growth Trends and Opportunities for Colocation Providers
  • Inside the (Changing) Colocation Customer Mind
  • How Sustainability, DCIM and the Open Compute Project Present Opportunity for Colocation
  • Industry Expert Offers 3 Keys for Colocation Providers to take Advantage of the Cloud

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ