Pierce: Ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών

Με τη συμμετοχή σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ατζέντα καίρια ζητήματα της εποχής μας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών (2nd ACGMUN), διάρκειας από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, που διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά ο Όμιλος MUN του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Παγκοσμιοποίηση, ισότητα, σταθερότητα, περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτισμός ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που πρωταγωνίστησαν στην ατζέντα του φετινού Συνεδρίου.

Οι μαθητές ανέλαβαν τον ρόλο των διπλωματών-εκπροσώπων διαφορετικών χωρών και επιχείρησαν να δώσουν λύσεις σε ζητήματα που αγγίζουν τη διεθνή κοινότητα, μέσα από τις πολιτικές της χώρας την οποία εκπροσώπησαν.

Συνολικά, έλαβαν μέρος πάνω από 300 μαθητές από 20 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (Ολλανδία, Τουρκία, Ινδία, Κύπρος, Αίγυπτος κ.ά.), εκπροσωπώντας σε σύνολο 15 χώρες, με την καθοδήγηση 36 καθηγητών – συμβούλων.

Τα Μαθητικά Συνέδρια Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (MUN) αποτελούν μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές που συμμετέχουν, καθώς τους ενθαρρύνουν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με σημαντικές πτυχές της επικαιρότητας και να διευρύνουν τις γνώσεις τους ως αυριανοί πολίτες του κόσμου. 

Παράλληλα, δίνουν την ευκαιρία για ανάπτυξη δεξιοτήτων λόγου, ρητορικής και επιχειρηματολογίας, ακονίζουν τις δεξιότητες στη διπλωματία και φέρνουν κοντά μαθητές από όλο τον κόσμο, από διαφορετικά περιβάλλοντα και χώρες. 

Ο Όμιλος MUN, είναι ένας από τους περισσότερους από 60 μαθητικούς ομίλους του Pierce και συμμετέχει δυναμικά από το 2013 σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η πολύ επιτυχημένη φετινή διοργάνωση του 2nd ACG MUN στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος αξιοποιεί όχι μόνο την πείρα και τις υποδομές, αλλά και την ανθρωποκεντρική παράδοση του Σχολείου, που διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο σε ανθρωπιστικές κρίσεις της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ