Η Coca-Cola στις 150 πολυεθνικές εταιρείες που απευθύνουν έκκληση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η Coca-Cola Company συμμετέχει στο μνημόνιο που εξέδωσαν 150 πολυεθνικές εταιρείες, με το οποίο απευθύνουν έκκληση προς τους διεθνείς ηγέτες για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, νομικά δεσμευτικού πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, που λαμβάνει χώρα στο Μπαλί της Ινδονησίας, από 3 έως 14 Δεκεμβρίου 2007.


Η δράση αυτή, πρωτοβουλία του Πρίγκιπα της Ουαλίας και του Οργανισμού Επιχειρηματικοί Ηγέτες της Ε.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή (EU Corporate Leaders Groups on Climate Change), αποτελεί μία πρωτοφανή συνάντηση της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, στην οποία συμμετέχουν μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η The Coca-Cola Company. Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας συνεχάρη τις επιχειρήσεις για την πρωτοποριακή τους δέσμευση και πρωτοβουλία και εξέφρασε την ελπίδα του ότι το μνημόνιο «θα επηρεάσει σημαντικά τις διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που ξεκίνησαν στο Μπαλί και θα τους ωθήσει στην υιοθέτηση καθοριστικών αποφάσεων που έχει ανάγκη ο πλανήτης, άμεσα».


Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Neville Isdell, Πρόεδρος της The Coca-Cola Company, δήλωσε: «Τώρα είναι η στιγμή που όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε δράση για την κλιματική αλλαγή, κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, πολίτες και το σύνολο της κοινωνίας. Αυτή η συμφωνία συνάδει με τις εταιρικές μας δεσμεύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της επιχείρησης μας και όχι του άνθρακα. Θεωρούμε ότι για να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος χρειάζεται κάτι περισσότερο απο τις προσπάθειες των επιχειρήσεων, γι' αυτό και αποφασίσαμε να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας με άλλους σε ένα κάλεσμα για τη δημιουργία πλαισίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα μας καθοδηγεί στην ανάληψη δράσης».


Οι 150 εταιρείες τονίζουν ότι «Μία φιλόδοξη και ολοκληρωμένη διεθνής συμφωνία που θα υπογραφεί στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και θα είναι δεσμευτική για όλα τα μέλη του Οργανισμού, με σκοπό τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων θερμοκηπίου, θα προσδώσει σε όλες τις επιχειρήσεις τη σιγουριά και βεβαιότητα για επενδύσεις σε τεχνολογίες χαμηλού άνθρακα». Σύμφωνα με τις 150 επιχειρήσεις, «Υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών είναι πιθανότερο να υπάρξει ουσιώδης εξέλιξη σε αυτό το σημαντικό θέμα, από ότι από μεμονωμένες εθνικές πρωτοβουλίες».


Το μνημόνιο του Μπαλί έχει, έως σήμερα, σταλεί σε 130 Υπουργούς Περιβάλλοντος που συμμετέχουν στη σύνοδο του Μπαλί, ενώ έχει επίσης επιδοθεί και στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Ban Ki-Moon.


Λίγα λόγια σχετικά με τη Στρατηγική Προστασίας του Κλίματος της The Coca-Cola Company


H πρωταρχική ενεργειακή και κλιματική επίπτωση του Συστήμστος της Coca-Cola πραγματοποιείται μέσω των μηχανών αυτόματης πώλησης και των ψυγείων, της παραγωγής και του στόλου της. Η αποδοτική χρήση ενέργειας της The Coca-Cola Company σε παραγωγικές εγκαταστάσεις έχει βελτιωθεί κατά 16% από το 2002.


Η Στρατηγική Προστασίας του Κλίματος της The Coca-Cola Company εστιάζει στους ακόλουθους τομείς:


Εξοπλισμός Ψύξης:  • Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει την αλλαγή σε ψυκτικό εξοπλισμό χωρίς HFC (υδροφθοράνθρακες), όσον αφορά στις αγορές εξοπλισμού ψύξης για τις πωλήσεις προϊόντων, όσο και για τις ανάγκες του marketing, γεγονός που θα οδηγήσει στην παραγωγή 75% λιγότερων άμεσων αέριων ρύπων θερμοκηπίου σε σύγκριση με τον παραδοσιακό εξοπλισμό.
  • Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην ψύξη διοξειδίου του άνθρακα. Από το 2006, έχουν τοποθετηθεί 6.000 μονάδες με ψύξη διοξειδίου του άνθρακα σε αγορές σε όλο τον κόσμο.
  • Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στο θέμα της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας από το σύστημα ψύξης. Το 2006 περίπου 200.000 μονάδες του ιδιωτικού Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας τοποθετήθηκαν στο σύστημα. Η συνδυασμένη ετήσια μείωση ενέργειας που σχετίζεται με αυτή την τεχνολογία υπολογίζεται να είναι περισσότερη από 250 εκατομμύρια κιλοβατώρες, με αποτέλεσμα μείωση των αερίων θερμοκηπίου που θα ξεπεράσει τους 100.000 μετρικούς τόννους.

Γραφεία και Εγκαταστάσεις Εμφιαλώσεως: Η Coca-Cola καταναλώνει ενέργεια που συμβάλλει στους ρύπους μέσω της κατανάλωσης ενέργειας στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις εμφιαλώσεως. Στις εγκαταστάσεις εμφιαλώσεως σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι επενδύουν στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, μειώνοντας έτσι το ανθρακικό τους αποτύπωμα.


Στόλος και Μεταφορά: Η Coca-Cola εργάζεται για την εξοικονόμηση καυσίμων στο στόλο των περίπου 200.000 πετρελαιοκίνητων οχημάτων της, μέσω της εισαγωγής τεχνολογιών μείωσης αδράνειας και βιοκαυσίμων, που συμβάλλουν επίσης στη μειώση των ρύπων.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ