Επιταγή 15.000 Ευρώ για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Επιταγή ποσού 15.000 ευρώ για τον εξοπλισμό ενός σπιτιού φιλοξενίας παιδιών στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης, που ολοκληρώνεται ήδη στη Φοινικιά παρέδωσε η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «Αρετούσα», κ. Μαρία Μπρεδάκη, στον Γεν. Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Γιώργο Πρωτόπαπα.

Η παράδοση της επιταγής έγινε σε μια όμορφη κρητική βραδιά στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.

Ο Όμιλος με την πρωτοβουλία του αυτή συμπληρώνει το έργο που υλοποιεί τώρα και οκτώ χρόνια στηρίζοντας την ίδρυση Παιδικού Χωριού SOS στην Κρήτη.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης, αλλά και συνδυάστηκε μοναδικά με την απόδοση οφειλόμενης τιμής στον αριστοτέχνη της κρητικής μουσικής Ψαραντώνη, ο οποίος και έκλεισε μουσικά τη βραδιά με τη μοναδική ερμηνεία του.

Η εξαιρετική οργάνωση από τον κ. Αντώνη Καράτζη και τη συνεργάτιδά του κ. Στέλλα Κοντάκη περιλάμβαναν πολλά μουσικά σχήματα κρητικής μουσικής καθώς και χορούς από ολόκληρη την Κρήτη με τα χορευτικά συγκροτήματα Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη.

Το πολυπληθές κοινό πραγματικά απόλαυσε μια μοναδική βραδιά κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Η ιδέα της ίδρυσης Παιδικού Χωριού SOS στην Κρήτη ξεκίνησε από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ηρακλείου πριν οκτώ χρόνια, αναγνωρίζοντας τις πραγματικές ανάγκες που υπήρχαν και στο νησί μας για φιλοξενία παιδιών χωρίς τη φυσική τους οικογένεια.

Μάλιστα, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα η σπουδαία προσφορά των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος που, με τον τρόπο λειτουργίας τους, παρέχουν στα παιδιά πραγματική αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή.

Έτσι, μέσα από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και με μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, ο Όμιλος κατόρθωσε να χρηματοδοτήσει προ διετίας την εκπόνηση της μελέτης και την έκδοση της οικοδομικής άδειας του χωριού με το ποσόν των 60.000 ευρώ.

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά όλους τους ευαίσθητους συμπολίτες μας και τους φορείς και τα ΜΜΕ του τόπου μας, που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια για ίδρυση Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ