Παιδικά Χωριά SOS: Επιστημονική Κοινότητα εκπέμπει SOS!

Κάποιες εμπειρίες μπορούν να αποβούν πραγματικές εμπειρίες ζωής. Μια τέτοια εμπειρία ήταν και αυτή που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά μας από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας της Αθήνας στις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρίας Abbvie.

Εκεί που η καινοτομία οδεύει χέρι-χέρι με την εξέλιξη της επιστήμης, του εργασιακού περιβάλλοντος και των κοινωνικών δράσεων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να πάρουν μια γεύση από τις δυνατότητες που ξεδιπλώνονται μπροστά τους μέσα από τις θετικές επιστήμες! Με διαδραστικά πειράματα χημείας όλων των ηλικιών, τα παιδιά γνώρισαν την καθημερινή χημεία που κρύβεται στη ζωή μας και κατανόησαν τη σημαντικότητά της για απλά καθημερινά πράγματα. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπήκαν σε ρόλο CSI και έμαθαν για τα δαχτυλικά αποτυπώματα ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη το πώς μπορούν να δημιουργήσουν τα ίδια το δικό τους δαχτυλικό αποτύπωμα.

Το παιχνίδι για τα παιδιά δεν σταμάτησε στα πειράματα, αλλά συνεχίστηκε με κατασκευές ρομποτικής με τη βοήθεια των LEGO. Φτιάχνοντας το δικό τους μίνι τετράτροχο, οι μικροί μας είδαν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της μηχανικής, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε με μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στα γραφεία των εγκαταστάσεων όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν για όλες τις θέσεις εργασίας και μπόρεσαν να δουν τις προοπτικές εργασιακού περιβάλλοντος στον φαρμακευτικό κλάδο.

Η φιλία των Παιδικών Χωριών SOS με την Abbvie επισφραγίστηκε με ένα ματς σε επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι!

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ