Το Ίδρυμα Μποδοσάκη χρηματοδότης του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”

Ένα τριήμερο φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών για τον Αυτισμό, μια ξεχωριστή εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις διαταραχές αυτιστικού φάσματος και τη συμπερίληψη παιδιών με αυτισμό, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας.

Από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, και η Challedu-inclusion games education, συνδιοργάνωσαν τo «ABI GAMES FESTIVAL – σχεδιάΖΟΥΜΕ και παίΖΟΥΜΕ στο ΦΑΣΜΑ», 

Την Παρασκευή, σε μία αίθουσα κατάμεστη, έγιναν ομιλίες σχετικά με τον αυτισμό, από επαγγελματίες του χώρου. 

Το Σάββατο, σε ένα μαραθώνιο 12ωρο (10.00πμ-22.00μμ), παιδιά με και χωρίς αυτισμό, γονείς, game designers, ειδικοί, εκπαιδευτικοί, φοιτήτριες και πολίτες της Χαλκίδας και των περιχώρων, γνωρίστηκαν, έπαιξαν, διασκέδασαν και δημιούργησαν παιχνίδια για άτομα με αυτισμό.

Την Κυριακή, από τις 10.00-15.00, η εκδήλωση άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό για δοκιμή και παρουσίαση των παιχνιδιών.

Τα νέα παιχνίδια (επιτραπέζια και ηλεκτρονικά) που δημιουργήθηκαν, θα διατεθούν στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, για συνέχιση της Δράσης, σε συνεργασία με άλλα σχολεία, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

H δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Πηγή: eviaportal.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ