Boussias Communications: Για 4η χρονιά τα Βραβεία των Υπεύθυνων Επιχειρήσεων

Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται ο επιτυχημένος θεσμός των Responsible Business Awards, των βραβείων τα οποία απαντούν στην ανάγκη του ελληνικού επιχειρείν να αναδείξει πρότυπα μοντέλα συνεργασίας, που μεταμορφώνουν το πρόσωπο της σύγχρονης βιώσιμης επιχειρηματικότητας, με στόχο το κοινό καλό.

Η Κριτική Επιτροπή των βραβείων αποτελείται από ηγετικά στελέχη Κοινωνικών Εταίρων, θεσμικών φορέων, ακαδημαϊκών και ενεργών πολιτών, με Πρόεδρο τον κ. Γιώργο Βερνίκο, Πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Η υπευθυνότητα των πολιτών και ιδιαίτερα η υπευθυνότητα των ηγετών των επιχειρήσεων είναι καθοριστική. Οι υπεύθυνες επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν καταλυτικό ρόλο προς την κατεύθυνση της διασύνδεσης, της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Σήμερα όλα είναι υπό αμφισβήτηση. Ιδιαίτερα σε ένα έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, όπως είναι το 2019, που θα καθορίσει το μέλλον μας για τα επόμενα χρόνια, τόσο για τον τόπο μας, όσο και για την Ευρώπη και τη δημοκρατία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεπεράσουμε αδυναμίες και να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε στην ανάγκη ενός νέου επιχειρηματικού οικοσυστήματος, με αναβαθμισμένο επίπεδο συνεργασίας και επιχειρηματικής ηθικής, όπου όλη η κοινωνία να αισθάνεται ότι ωφελείται».

Οι συνεργαζόμενοι φορείς που συμμετέχουν στην Κριτική Επιτροπή είναι οι: Ashoka Greece, ΕΑΣΕ-Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, ΕΔΕΕ-Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος, ΕΕΔΕ-Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής EBEN GR, Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, Ε.Ο.ΑΝ.-Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, Great Place to Work Institute Hellas, Hellas Cert, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Northeastern University, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΟΚΕ-Οικονομική & Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος, ΟΠΕΜΕΔ-Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ΣΔΕ-Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος, ΣΕΚΕΕ-Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, ΣΕΤΕ-Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Συμμαχία για την Ελλάδα.

Στα βραβεία μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα Ιδιωτικές και Δημόσιες Επιχειρήσεις, Επαγγελματικοί Φορείς, Επιχειρήσεις Διαφήμισης και Επικοινωνίας, Φορείς/οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κοινωνικές Επιχειρήσεις, Εθελοντικές Οργανώσεις, ΜΚΟ και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα. 

Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να αφορούν σε ενέργειες και προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν (ή και είναι σε ισχύ) από 1η Σεπτεμβρίου 2017 έως και τέλος Οκτωβρίου 2018.

Τα κριτήρια αξιολόγησης, των οποίων η βαθμολόγηση είναι ίσης βαρύτητας, αποσκοπούν στο να αντικατοπτρίζουν το στρατηγικό εύρος, και την ισχυρή ενσωμάτωση στο μοντέλο επιχειρηματικότητας, καθώς και τον αντίκτυπο και τα οφέλη για όλα τα επωφελούμενα μέρη. 

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για online αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.responsiblebusiness.gr Η προθεσμία υποβολής των έργων είναι η 7η Δεκεμβρίου 2018, ενώ τα βραβεία θα απονεμηθούν στους νικητές σε ειδική βραδιά τον Φεβρουάριο 2019.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ