Διακρίσεις της INTERAMERICAN στα Responsible Business Awards

Το υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, από τις πρακτικές μέχρι τη λογοδοσία, αναγνωρίστηκε για μια ακόμη φορά, με δύο βραβεύσεις στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards. Κατά την εκδήλωση, που οργανώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου από το περιοδικό Marketing Week και τη Boussias Communications, η εταιρεία έτυχε δύο διακρίσεων:
  • για την πρακτική του Χρηματοικονομικού Αλφαβητισμού, στην κατηγορία «Ιδιωτικές Επιχειρήσεις: Εκπαίδευση/Υποτροφίες», με βραβείο silver,
  • για την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, στην κατηγορία «Αριστεία στην Επικοινωνία: καλύτερη Έντυπη Έκδοση/Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας», με βραβείο bronze.
Η INTERAMERICAN έχει επενδύσει στον τομέα του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού  δημιουργώντας συνεργασίες με φορείς και αναπτύσσοντας σχετικές πρωτοβουλίες, με στόχο την ποιοτική εκπαίδευση και ανάπτυξη των βασικών γνώσεων για την οικονομία και το χρήμα, από τις μικρές ηλικίες. Η εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φτώχειας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Η συνεργασία της εταιρείας με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση δύο εικονογραφημένων βιβλίων του καθηγητή Νίκου Φίλιππα για την αποταμίευση και τον οικονομικό προγραμματισμό, για ηλικίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία έχουν διανέμονται σε σχολεία. Τα παιδιά κατευθύνονται στην κατανόηση της σημασίας της αποταμίευσης, του οικονομικού προγραμματισμού και της συναλλακτικής χρηστικότητας των χρημάτων. 

Παράλληλα, η INTERAMERICAN συνεργάζεται κατά τη σχολική περίοδο 2018-2019 με τον οργανισμό «The Tipping Point», υποστηρίζοντας χορηγικά και με συμμετοχή εθελοντών μεντόρων – 15 στελεχών και συνεργατών της, τη δράση με τίτλο «Χρηματοοικονομικός και Ασφαλιστικός Αλφαβητισμός». Μέσω προγραμματισμένων, διαδραστικών live video συνεδριών, που οργανώνει η «The Tipping Point» με επιλεγμένα σχολεία, οι μαθητές συζητούν με έμπειρους επαγγελματίες προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα την οικονομία, το χρήμα και την ασφάλιση και κυρίως, να αποκτήσουν υγιή καταναλωτικά πρότυπα. Κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο, η εταιρεία υποστηρίζει χορηγικά και με μέντορες 40, συνολικά, συνεδρίες σε 5 σχολεία.

Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2016-2017, αποτελεί την 8η κατά σειρά Έκθεση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Υπευθυνότητα της INTERAMERICAN. Στην Έκθεση αποτυπώνονται οι πρωτοβουλίες της εταιρείας στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, τα αναγνωρισμένα ουσιαστικά θέματα τόσο από την εταιρεία όσο και από τα ενδιαφερόμενα μέρη, ο τρόπος διαχείρισης και οι σχετικές επιδόσεις. Η εντυπωσιακά πρωτότυπη σε σύνθεση Έκθεση έχει συμπυκνωμένα τα στοιχεία των βασικών επιδόσεων, της προόδου και ωρίμασης της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και σχηματική αποτύπωση της στρατηγικής και των προσδοκιών στο εισαγωγικό μήνυμα του διευθύνοντος συμβούλου.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε μέσω του online συστήματος αξιολόγησης από τα μέλη της κριτικής επιτροπής και οι διακρίσεις αναδείχθηκαν από τον μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα. Εκ μέρους της INTERAMERICAN, τα βραβεία παρέλαβαν ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής και η Χρύσα Ελευθερίου, προϊσταμένη των εταιρικών σχέσεων και κοινωνικής υπευθυνότητας, ενώ παρευρέθηκαν ο καθηγητής Νίκος Φίλιππας, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, η Αμαλία Κωνσταντακοπούλου και ο Γιώργος Νικολετάκης από την «The Tipping Point», καθώς και η Μαρία Χριστοφιλάκου από την εταιρεία «The Νomad», που επιμελήθηκε σχεδιαστικά την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ