Πρόγραμμα «It’s4U» από την Interamerican

Το πρόγραμμα «It’s4u», με σημαντική απήχηση στο διοικητικό δυναμικό της εταιρείας έχει αναπτυχθεί στην Interamerican. Το πρόγραμμα βασίζεται στις εθελοντικά οργανωμένες δράσεις ομάδας εργαζομένων.

Έχοντας ως αποστολή την υποστήριξη της υγείας και ευεξίας με ανάπτυξη ευεργετικών συνηθειών, τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και του εργασιακού περιβάλλοντος, οι εργαζόμενοι που απαρτίζουν την ομάδα του wellness project αναλαμβάνουν αξιόλογες πρωτοβουλίες, με τη συνεχή ενθάρρυνση της διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και τις συνέργειες των άλλων διοικητικών τμημάτων.

Η ομάδα, που δραστηριοποιείται από το 2018, έχει οργανώσει ήδη με αξιόλογα αποτελέσματα ένα πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος, παρέχοντας δωρεάν τη συμμετοχή στη μέθοδο Allen Karr σε 25 εργαζομένους.

Ακόμη, η ομάδα έχει οργανώσει σε εμβόλιμη -κατά την ώρα εργασίας- καθοδήγηση του προσωπικού αρκετών τμημάτων για ασκήσεις διατάσεων (stretching) στον χώρο των γραφείων.

Το πρόγραμμα «It’s4u» περιλαμβάνει τακτικές δράσεις για σωματική άσκηση και υγεία (pilates, running, ποδόσφαιρο 5×5, μπάσκετ), συμβουλευτική για διατροφή με παρακολούθηση από διαιτολόγο, καθώς επίσης για την πνευματική υγεία και ψυχική ισορροπία, με σεμινάρια για τη σωματική έκφραση και την ενίσχυση της ομαδικότητας μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Οι wellness δράσεις, που αναπτύχθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες:
  • περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι έχουν λάβει μέρος ή/και συνεχίζουν να γυμνάζονται συστηματικά στα εβδομαδιαία μαθήματα pilates, μετά το πέρας της εργάσιμης ημέρας,
  • αυξάνονται συνεχώς οι συμμετοχές σε αγώνες δρόμου, με την ομάδα της Interamerican να έχει λάβει, ήδη, μέρος σε αρκετές αθλητικές εκδηλώσεις – με πιο πρόσφατη συμμετοχή αυτή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 17 Μαρτίου,
  • η ομάδα μπάσκετ έχει στελεχωθεί και προπονείται κάθε εβδομάδα,
  • περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι έχουν συμμετάσχει στον κύκλο δώδεκα βιωματικών σεμιναρίων για τη σωματική έκφραση και την ενίσχυση της ομαδικότητας (παιχνιδόσωμα),
  • 150 και πλέον εργαζόμενοι παρακολουθούν το ολιστικό πρόγραμμα διατροφής -το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι το Πάσχα- είτε μέσω των σεμιναρίων αντιμετώπισης θεμάτων σχετικών με τη διατροφή είτε και μέσω ατομικών συνεδριών με διατροφολόγο.
Στο σχέδιο δράσεων μπορεί να ενταχθεί κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη στην Interamerican.

Πηγή: businessnews.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ