Το Explorer’s Bar του NJV Athens Plaza φιλοξενεί τα έργα της Μάχης Δημητρίου-Πολυμεροπούλου

Η βραβευμένη καλλιτέχνης εκθέτει έργα τέχνης από τη σειρά της δουλειάς της «Αποδημιά»με τίτλο «Αλλαγή Ώρας»

Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, επέλεξε την καλλιτέχνη Μάχη Δημητρίου-Πολυμεροπούλου σε μια σόλο έκθεση στο Explorer’s Bar, με επιμελήτρια την κ. Ειρήνη Βανταράκη.

Η συγκεκριμένη σειρά έργων, είναι εμπνευσμένη από το άμεσο και γνώριμο περιβάλλον της καλλιτέχνιδος, συμπεριλαμβάνοντας σχήματα πλασμένα στο δάσος και την οργανική διάσταση σε σχέση με το ανθρώπινο κορμί, όψη και διάθεση. Η καλλιτέχνης δείχνει εικόνες που εκφράζουν την μοναξιά του ταξιδιώτη με το ξεγύμνωμα της ανθρώπινης ψυχής, εκφρασμένες στο δάσος, των γυμνών από τον χειμώνα δένδρων, στο πέταγμα των πουλιών και στο τρέξιμο και σταμάτημα των ζωών. Μια εικαστική πορεία που απεικονίζει αφενός, το διαρκές ανθρώπινο ταξίδι σ’ έναν αυτοσυγκεντρωμένο εσωκλεισμό, προστατευμένοι από την ιδιοσυγκρασία μας, κρυμμένοι στα πιο βαθιά και ανεξιχνίαστα μέρη του εαυτού μας, αφετέρου πως η φύση με τον νου μας ενώνουν ως συνεχείς υπενθυμίσεις ότι δεν είμαστε μόνοι. 

Το NJV Athens Plaza αναφέρεται σχετικά με την έκθεση στο Explorer’s Bar: “Η ζωγράφος Μάχη Πολυμεροπούλου, συνδυάζει ποιητικά την πραγματικότητα με την φαντασία, το σκοτάδι με το φως και την επιφάνεια με το βάθος”. Η Μάχη Δ Πολυμεροπούλου είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου του Maryland στην Αγγλική Λογοτεχνία και στην Εικαστική Τέχνη. Έχει καθοδηγηθεί από πνευματικά συγγράμματα, την κλασσική και τη σύγχρονη λογοτεχνία, την παγκόσμια ιστορία, όπως και τη θεωρία και ιστορία της τέχνης, εστιάζοντας την πλειοψηφία των εργασιών της στην ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εκτύπωση και εγκαταστάσεις. Τα εργαστήρια της κ. Πολυμεροπούλου βρίσκονται στην περιφέρεια της Ουάσιγκτον, DC, των ΗΠΑ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ