Boussias Communications: Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Sales Excellence Awards 2019

Μεγαλύτερη, λαμπρότερη και πολυπληθέστερη από ποτέ η Τελετή Απονομής των Sales Excellence Awards 2019

Το βράδυ της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συγκεντρώθηκαν οι κορυφαίοι των Πωλήσεων της χώρας, οι οποίοι, βραβεύθηκαν εκπροσωπώντας τις επιχειρήσεις τους για τα σημαντικά έργα πωλήσεων που σχεδίασαν και εκτέλεσαν με επιτυχία το προηγούμενο έτος. Στην υπέρλαμπρη τελετή απονομής των Sales Excellence Awards 2019 έδωσαν ηχηρό «παρών» περίπου 700 υψηλόβαθμα στελέχη και επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους της αγοράς αναδεικνύοντας την Ελλάδα που διαπρέπει σε έναν κλάδο ζωτικής σημασίας για το μέλλον της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. Η φετινή ήταν η έβδομη διοργάνωση των βραβείων από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) και την Boussias Communications, τα οποία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

Η βραδιά άρχισε με το καλωσόρισμα του Προέδρου ΔΣ του ΙΠΕ, Αντώνη Ποταμίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των βραβείων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά, καθώς και οι μεταβολές στην τεχνολογία αιχμής είναι ραγδαίες. Ως αποτέλεσμα, καθίσταται αναγκαία για τον κλάδο των πωλήσεων η επένδυση σε εκπαίδευση, έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και σε καινοτομία, που στόχο έχουν τη βελτίωση των ατομικών και ομαδικών δεξιοτήτων των στελεχών πωλήσεων και τη χάραξη αποτελεσματικών στρατηγικών. Στο επίκεντρο των στρατηγικών αυτών πρέπει να βρίσκεται, σε κάθε περίπτωση, ο άνθρωπος-καταναλωτής μέσα από στοχευμένες και εξατομικευμένες ενέργειες που οφείλουν να αναπτύσσουν και να παρουσιάζουν οι ομάδες των πωλήσεων καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτές ακριβώς τις στρατηγικές και τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις για να προωθήσουν τις πωλήσεις τους, εντός και εκτός της χώρας, τιμούν και επιβραβεύουν τα Sales Excellence Awards για 7η διαδοχική χρονιά». Επιπλέον, ο κύριος Ποταμίτης αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα των υποψηφιοτήτων, στα ρεκόρ συμμετοχής που «σπάνε» κάθε χρόνο, καθώς και στην εξέλιξη του του θεσμού, καταλήγοντας: «Η επιστήμη των πωλήσεων, εκτός από παρελθόν και παρόν, έχει και μέλλον στη χώρα μας, σε ένα περιβάλλον που διαφοροποιείται και μεταλλάσσεται καθημερινά».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε o Ηλίας Πολυχρονόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΔΣ του ΙΠΕ & Project Leader των Sales Excellence Awards 2019, ο οποίος δήλωσε: «Λάβαμε καταπληκτικές προτάσεις, οι οποίες δυσκόλεψαν το έργο της κριτικής επιτροπής. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βλέπω για ακόμα μία χρονιά πως αυξανόμαστε όλο και περισσότερο, και περισσότερες ομάδες πωλήσεων ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας «αγκαλιάζοντας» τα βραβεία που διοργανώνουμε για 7η συνεχή χρονιά φέτος σε συνεργασία με τη Boussias Communications. Από το 2013 που ξεκινήσαμε, οι συμμετοχές έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που υποδεχόμαστε ΜμΕ και startups. Και ο λόγος που το κάνουμε είναι ότι η πώληση και το επάγγελμά μας είναι η πλέον παρεξηγημένη έννοια στον χώρο των επιχειρήσεων. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να αλλάξουμε στο Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος. Προσπαθούμε να τοποθετήσουμε το επάγγελμά μας στη θέση που του αξίζει και να ενημερώσουμε όλους τους νέους ανθρώπους ότι αξίζει να ασχοληθούν με αυτό και ότι ο χώρος των πωλήσεων είναι συναρπαστικός». Επίσης, ο κύριος Πολυχρονόπουλος επισήμανε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων πωλητών είναι η έλλειψη αποθάρρυνσης: «Είναι οι άνθρωποι των πωλήσεων που δεν το βάζουν κάτω, που δεν αποθαρρύνονται από τις αποτυχίες τους, αλλά τις χρησιμοποιούν ως εργαλείο γνώσης».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρεκόρ συμμετοχών και στη σύνθεση της κριτικής επιτροπής που εφέτος αποτελείται από περισσότερα μέλη.

Οι απονομές ξεκίνησαν με τα Τιμητικά Βραβεία που απονεμήθηκαν στον Μηνά Τάνε, τον μακροβιότερο Έλληνα μάνατζερ ο οποίος υπηρέτησε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία από το 1973 μέχρι το 2008 και στον Φίλιππο Ζαγοριανάκο, τον Έλληνα μάνατζερ που πρόσφατα τέθηκε επικεφαλής 10 χωρών στη LeasePlan.

Μετά την απονομή των Τιμητικών Βραβείων, η βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσίαση των διακριθέντων που προέκυψαν από τη διαγωνιστική διαδικασία με παρουσιαστή τον Παναγιώτη Χατζηδάκη, ενώ οι Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος πρόσθεσαν τη δική τους κωμική πινελιά. 

Gold βραβεία κέρδισαν οι εταιρείες: Παπαστράτος, ΟΠΑΠ, Ελαΐς-Unilever Hellas, COSMOTE-Όμιλος ΟΤΕ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Unilever Food Solutions, Vodafone, Παλίρροια, Praktiker Hellas, L’Oreal Hellas, Lidl Hellas, Β. Καυκάς, DHL Express Ελλάδας, West, Cosmote e-value και Coffee Island.

Επίσης, Gold βραβεία στη νέα για φέτος κατηγορία «Νεοφυείς & ΜμΕ στις πωλήσεις» απέσπασαν οι εταιρείες evlogia Αληθινή Γεύση Ελλάδας, NEXYA Next Level Localisation και CityCrop Automated Indoor Farming.

Διευθυντής πωλήσεων της Χρονιάς αναδείχθηκε ο Νίκος Φλίγκος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Διανομών Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας για την Παπαστράτος ΑΒΕΣ, ενώ βραβείο «Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς» απονεμήθηε στις: Παπαστράτος, Mercedes-Benz Ελλάς, Apivita, COSMOTE – Όμιλος ΟΤΕ, Ελαΐς-Unilever Hellas, LeasePlan Hellas, DHL Express Ελλάδας και Avin, Τμήμα Ιδιολειτουργούμενων Πρατηρίων.

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι: Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος ΔΣ του ΙΠΕ, Κωνσταντίνος Βούζας, & Βαγγέλης Αγαπητός, Όμιλος ΟΤΕ, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών και Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού ΝΔ, Αμβρόσιος Κάρδαρης, Γενικός Διευθυντής Cosmote e-Value, Jan Karas, Επικεφαλής Δικτύου Λιανικής ΟΠΑΠ, Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ, Γεώργιος Δουκίδης, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Γιώργος Μάνωλας, Managing Director Meals, Mondelez International Ελλάδος και Κύπρου, Ηλίας Μαβίδης, Retail Marketing Senior Manager Ομίλου ΟΤΕ, Ηλίας Πολυχρονόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΔΣ του ΙΠΕ & Project Leader των SEA 2019, Γιώργος Μπάλτας, Καθηγητής Α’ Βαθμίδας, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Γιώργος Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΔΣ ΙΠΕ & μέλος της ομάδας των SEA 2019, Κώστας Σωτηρούδης, Ταμίας ΔΣ του ΙΠΕ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Μέλος ΔΣ του ΙΠΕ, Bίκυ Γρηγοριάδου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, The Nielsen Company Greece, Μάκης Θεοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας & Περιφερειακός Διευθυντής Λιανεμπορίου Νοτίου Αφρικής, GFK Hellas, Νίκος Σπέντζας, Ιce Cream Business Unit Head Unilever Hellas, Γιώργος Τζαβάρας, Managing Director Greece, Cyprus & Albania, Unilever Food Solutions, Άγης Πιστιόλας, Πρόεδρος ΔΣ, Ελλα-Δικά Μας / Marketing & Exports Director, Agrino, Γιώργος Παστίδης, Head of Sales Enablement Programs, Ericsson Group, Νίκος Μποτίνης, Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, CISCO, Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος και ΔΣ, Mercedes Benz Hellas, Βαγγέλης Καλαμπόκας, μέλος ΔΣ του ΙΠΕ & μέλος της ομάδας των SEA 2019, Κώστας Βαλκάνας, μέλος ΔΣ ΙΠΕ & μέλος της ομάδας των SEA 2019, Παναγιώτης Αδαμαντιάδης, μέλος ΔΣ ΙΠΕ & μέλος της ομάδας των SEA 2019, Άγγελος Μάρκου, μέλος ΔΣ του ΙΠΕ και Περικλής Κανέλλος, μέλος ΔΣ του ΙΠΕ.

Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογράφηση των νικητών και την ανανέωση της συνάντησης για την επόμενη χρονιά.

Χρυσός Χορηγός των βραβείων ήταν η εταιρεία COSMOTE. Χορηγοί οι εταιρείες: COSMOTE e-Value, Γερμανός, ΟΠΑΠ και Ελαΐς-Unilever Hellas. Υποστηρικτές οι εταιρείες: Beiersdorf, Heineken West. Χορηγοί Ποτών: Johnnie Walker και Semeli.

Στην ιστοσελίδα των βραβείων www.salesexcellenceawards.gr μπορείτε να δείτε το video της τελετής, τον πίνακα των βραβείων, καθώς και φωτογραφίες της βραδιάς.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ