Boussias Communications: Πραγματοποιήθηκε το Innovators ‘19: The Conference about Tech-Enabled Creativity

Δημιουργικότητα «από το μέλλον» παρουσίασε το Innovators’19

Το Innovators ‘19: The Conference about Tech-Enabled Creativity, το οποίο διοργάνωσαν η Boussias Communications και το Marketing Week, πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Μαΐου. Στο διήμερο συνέδριο, που  είχε στόχο να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους οι τεχνολογίες (AR, VR, AI, Gaming, Voice Tech, Animation, κ.α.) μπορούν να αξιοποιηθούν δημιουργικά προς όφελος των brands, συγκεντρώθηκε το δημιουργικό δυναμικό και οι storytellers της ελληνικής αγοράς, creatives, copywriters, directors, strategists και brand managers. 

Κύριο σημείο ενδιαφέροντος του συνεδρίου στάθηκαν τα πλήθος case studies που ανέλυσαν αναγνωρισμένοι διαφημιστές αγορών του εξωτερικού. Ο Steve Griffiths της DDB Worldwide μίλησε για τη «συμβιωτική» σχέση τεχνολογίας και περιεχομένου, ο Jan Jelle de Boer της Media Monks αποσαφήνισε τις διαφορετικές δυναμικές των επικρατέστερων σήμερα νέων τεχνολογιών, ενώ στελέχη της πολυβραβευμένης 72andSunny Amsterdam μίλησαν για τον συγκερασμό τεχνολογίας και κουλτούρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό μέρος των παρουσιάσεων αφορούσε και στην οργανωτική μεταμόρφωση που η τεχνολογία επιφέρει στις εταιρείες επικοινωνίας, με τον Karl Wikström της Akestam Holst να κάνει λόγο για «δημιουργικά οικοσυστήματα» και τον Geoffrey Hantson της Happiness να μιλά για ιδέες που υπηρετούνται από την τεχνολογία και όχι το ανάποδο. Ο Yonathan Dominitz της Mindscapes σκιαγράφησε τα «μοτίβα» της δημιουργικής σκέψης και τέλος, ο Patrick Givens της VaynerMedia μίλησε για «user-led, tech-enabled» καμπάνιες. 

Κεντρικό κομμάτι ενδιαφέροντος του συνεδρίου ήταν τα on stage interviews που πραγματοποίησαν με τους ομιλητές υψηλόβαθμα στελέχη marketing και επικοινωνίας της ελληνικής αγοράς, όπως οι Κώστας Σταματάκης (Dixon’s/Κωτσόβολος), Πάνος Μήλιας (Nestle), Πάνος Μπάσιος (ΟΠΑΠ) και Μαρλέν Τάμπετ (Beiersdorf Hellas). Την ελληνική προσέγγιση συμπλήρωσε η εταιρεία ATCOM με την παρουσίαση των στελεχών της Κωνσταντίνου Καμάρα και Δάφνης Προσαλίκα.

Μεγάλος Χορηγός ήταν η ΑΤCOM και Υποστηρικτές οι εταιρείες Interweave και MullenLowe Athens.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ