Boussias Communications: Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Education Leaders Awards 2019

Με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 250 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τα Education Leaders Awards 2019 powered by RDC Informatics. Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Την Τελετή Απονομής παρουσίασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πρώην υπουργός Παιδείας. Η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς στα χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα και τις αλλαγές που φέρνει (όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ρομποτική, η αυτοματοποίηση κ.ά.) οι οποίες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και αλλάζουν την οικονομία και όλα τα επαγγέλματα. «Για να γίνουν όλα αυτά, για να μπορέσουμε ως χώρα να δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας εποχής, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργαλείο είναι η παιδεία. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι η ναυαρχίδα σε κάθε κοινωνία», τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου, ενώ έκανε λόγο για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όπως επεσήμανε, «αυτό που θέλουμε στην προσπάθεια αυτή είναι να επιβραβεύσουμε αυτούς που καινοτομούν, που δημιουργούν και να τους κάνουμε πρότυπα γιατί έτσι, αλλάζουν οι κοινωνίες. Τα σωστά πρότυπα δημιουργούν πολλαπλασιαστικές δυνάμεις σε όλη την κοινωνία». 

Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των Education Leaders Awards, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Business Development Manager.

Στην Τελετή Απονομής, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων.

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με τα Τιμητικά Βραβεία, τα οποία αποφάσισε να απονείμει η κριτική επιτροπή σε ανθρώπους που ξεχωρίζουν στο πεδίο της εκπαίδευσης με σημαντικό έργο ή επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, βραβείο δόθηκε στους:

– Ελένη Αντωνιάδου, επικεφαλής του οργανισμού Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες, που από το 2012 έχει επιλεχθεί ως ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο της NASA. Εκεί επικεντρώνεται στη δημιουργία νέων θεραπειών για την προστασία των αστροναυτών από τις επιδράσεις της ραδιενέργειας και της μικροβαρύτητας. H ίδια έχει διακριθεί ως Young Global Leader από το World Economic Forum, 30under30 για το USA Forbes, Global Leader από το Tallberg Foundation ενώ έχει αναγνωριστεί στις 100 πιο σημαντικές γυναίκες από το BBC 100Women. Το 2019 επιλέχθηκε ως η πρώτη Ελληνίδα Barbie για την προώθηση των επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών στα μικρά κορίτσια από το παγκόσμιο πρόγραμμα Barbie Role Models.

– Διάνα Βουτυράκου, συνιδρύτρια της ΜΚΟ Unique Minds, που στα 23 της έτη ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγήτρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, προετοιμάζοντας μαθητές για πληθώρα διαγωνισμών, με τις ομάδες της να έχουν κερδίσει όλους τους Πανελλήνιους διαγωνισμούς που συμμετείχαν και να μετράνε μία Ολυμπιακή διάκριση στην Κόστα Ρίκα και πρώτη θέση στην Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κίνα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη ρομποτική χειρουργική και αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί έρευνα στο TU Darmstadt της Γερμανίας με θέμα: τη “Μείωση σφαλμάτων στη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας σε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις”. Η ίδια έχει αποσπάσει αρκετές πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, ενώ ήταν η πρώτη Ελληνίδα που έγινε ποτέ δεκτή ως κριτής σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. 

– Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. Ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας έχει κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία όπως το βραβείο «ACM Doctoral Dissertation Award» που έλαβε από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜ Αssociation for Computing Μachinery το 2008 αλλά και το βραβείο Nevanlinna που έλαβε το 2018, το οποίο απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια, μαζί με το βραβείο Fields, για εξαιρετικές συνεισφορές στα μαθηματικά θεμέλια των επιστημών πληροφορικής.

– Άγγελο Πατσιά, τον δάσκαλο που έγινε γνωστός από το Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά στο ορεινό Ρέθυμνο όπου εργάστηκε για 5 χρόνια, δημιουργώντας ένα σχολείο που άλλαξε την καθημερινότητα του ελληνικού δημόσιου σχολείου αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα βραβεία της διαγωνιστικής διαδικασίας απένειμαν στους νικητές τα μέλη της κριτικής επιτροπής: Ιωακείμ Γρυσπολάκης, Oμότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης, Ελένη Μπούντα, Δρ Ιστορίας, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Καλτσάς, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρώην Σχολικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Σωτήρης Γκλαβάς, πρώην Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και τέως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής,  Έφη Μπάσδρα, πρώην Πρόεδρος ΙΚΥ – Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Βαφειαδάκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Business Development Manager της RDC Informatics, Χορηγό Τίτλου των βραβείων. 

Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογραφία των νικητών και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Στο site www.educationleadersawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης φωτογραφίες και το video της βραδιάς.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ