Η INTERAMERICAN Βοηθείας πάει παντού

Ανταπόκριση σε 237.901 περιπτώσεις κατά το πρώτο εξάμηνο

Η δημιουργία μιας νέας, ευρύτερης εμπειρίας που επιζητεί στρατηγικά να παρέχει η INTERAMERICAN στους πελάτες της, αποτελώντας μέρος της καθημερινότητάς τους, υποστηρίζεται ουσιαστικά από τις υπηρεσίες της στον τομέα Βοήθειας. Η εταιρεία διαχειρίστηκε 237.901 περιστατικά, συνολικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση κατά 5,6% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2018, όταν είχαν καταγραφεί 225.289 περιστατικά. Τα στοιχεία καταδεικνύουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες άμεσης βοήθειας για αυτοκίνητα και υγεία. Εξάλλου, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών της η INTERAMERICAN εξυπηρέτησε 1.997 αλλοδαπούς που βρέθηκαν στην Ελλάδα: σε 1.923 περιπτώσεις με οδική και σε 74 περιπτώσεις με άμεση ιατρική βοήθεια. Η εταιρεία στον κλάδο Βοήθειας κατέχει ηγετική θέση σε μερίδιο αγοράς, με βάση τα στοιχεία εγγεγραμμένων ασφαλίστρων που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Η οδική βοήθεια της INTERAMERICAN διαχειρίστηκε, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο, 222.721 περιπτώσεις. Στις περισσότερες από αυτές -σε 82.800– πραγματοποιήθηκε μεταφορά του οχήματος, ενώ παρασχέθηκαν σε 63.450 περιπτώσεις επιτόπου τεχνικές υπηρεσίες και σε 71.581 περιπτώσεις, υπηρεσίες διαχείρισης συμβάντος (autohelp). Ακόμη, η INTERAMERICAN επανέφερε στην έδρα τους 4.890 οχήματα. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες παροχής υπηρεσιών οδικής βοήθειας, κατ’ αποκλειστικότητα, με έξι εθνικούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας για την απομάκρυνση οχημάτων εκτός οδού μετά από βλάβη ή ατύχημα, ώστε να αποκαθίσταται γρήγορα η ομαλότητα της κυκλοφορίας.

Η άμεση ιατρική (προσωπική) βοήθεια της INTERAMERICAN, κατά το πρώτο εξάμηνο, ανταποκρίθηκε σε 15.180 κλήσεις. Ειδικότερα, η εταιρεία πραγματοποίησε 46 διακομιδές από αέρος -με ελικόπτερο και υγειονομικό αεροπλάνο- και 2.980 με ασθενοφόρο του ιδιόκτητου στόλου της. Τα περιστατικά που αφορούσαν σε υπηρεσίες συμβουλευτικής για θέματα υγείας ανήλθαν σε 12.105, ενώ άμεση ιατρική βοήθεια παρασχέθηκε και σε 49 περιστατικά εκτός Ελλάδος. Συνολικά, οι κλήσεις στις οποίες ανταποκρίθηκε η INTERAMERICAN με διακομιδές και συμβουλές από τηλεφώνου, παρουσίασαν φέτος αύξηση κατά 10,7% συγκριτικά με το περυσινό πρώτο εξάμηνο. Η Γραμμή Υγείας 1010 παραμένει κομβική και για τη διαχείριση υποδοχής όλων των περιστατικών του νέου, πρωτοποριακού συστήματος υγείας «bewell». Κατά το 2019, είναι σε ισχύ και οι ομαδικές καλύψεις των κατοίκων, μέσω χορηγιών, για τα νησιά Λήμνος, Σίφνος, Ύδρα και Αστυπάλαια, με δεδομένες τις ιδιαίτερες ανάγκες διαχείρισης και διακομιδής ασθενών ή τραυματιών από τη νησιωτική Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ειδικός δείκτης NPS, που παρακολουθεί συστηματικά η INTERAMERICAN εδώ και πέντε χρόνια και για τον τομέα Βοήθειας, είναι ιδιαίτερα υψηλός. Κατά το πρώτο εξάμηνο, το NPS για την οδική βοήθεια ανήλθε σε 77 μονάδες και για την άμεση ιατρική βοήθεια σε 58 μονάδες. Ο  δείκτης NPS προκύπτει από τις απαντήσεις πελατών που έχουν εξυπηρετηθεί και παρέχει, κατ’ ακολουθία, εικόνα ικανοποίησης, σταθερής προτίμησης και διάθεσης των πελατών για σύσταση της εταιρείας σε τρίτους.  «Η αξία που αποδίδεται στην κοινωνία από τις υπηρεσίες μας στον τομέα της βοήθειας, μας κάνει υπερήφανους. Τόσο η οδική όσο και η άμεση ιατρική βοήθεια αποτελούν ένα ποιοτικό στοιχείο ασφαλιστικής διαφοράς της εταιρείας στην αγορά μας» τονίζει ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής της INTERAMERICAN Βοήθειας. Ενδεικτική ήταν η κινητοποίηση των ανθρώπων και των οχημάτων του στόλου της εταιρείας κατά τις πρόσφατες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική, όπου βρέθηκαν από την πρώτη ώρα πέντε οχήματα οδικής και ένα ασθενοφόρο, με άμεση επέμβαση σε 86 περιστατικά για βοήθεια σε αυτοκίνητα, καθώς και διακομιδή με το ασθενοφόρο 2 ατόμων που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ