Η Ελληνικός Χρυσός μεταξύ των υποστηρικτών του IV Φόρουμ των Δελφών

Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έλαβε χώρα μεταξύ της 28ης Φεβρουαρίου και της 3ης Μαρτίου 2019 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Με εκπροσώπους από 24 χώρες, 500 ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο, 95 θεματικές ενότητες και πάνω από 2.500 συνέδρους, στόχο είχε να εμβαθύνει στις διεθνείς και γεωπολιτικές τάσεις, να ενδυναμώσει τις επιχειρηματικές και επενδυτικές σχέσεις στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, να προβάλλει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αλλά και να αναδείξει τις προοπτικές για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις επιμέρους θεματικές ενότητες, έμφαση δόθηκε στις μεταβολές και ανακατατάξεις που φέρνει η Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση, στις νέες τεχνολογικές τάσεις, στο μέλλον του λιανεμπορίου, στην τεχνολογία πληρωμών, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και σε άλλα επίκαιρα θέματα.

Την ανάγκη για σταθερότητα στις επενδύσεις και την προοπτική τους για τις τοπικές κοινωνίες ανέδειξαν με τις δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) κ. Θανάσης Σαββάκης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) κ. Θανάσης Κεφάλας. Στις τοποθετήσεις τους επεσήμαναν την ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας, με κριτήριο τον πολλαπλασιαστή των επενδύσεων για την τοπική κοινωνία, καθώς και την ανάγκη υιοθέτησης ενός προγράμματος ανάπτυξης που δεν θα επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις και θα βασίζεται σε επιτυχή πρότυπα άλλων χωρών.

Εκπρόσωποι της Ελληνικός Χρυσός δήλωσαν το «παρών» στη διοργάνωση παρακολουθώντας με ενδιαφέρον το διάλογο για την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας. Κάτι που θα πρέπει να γίνει μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων τεχνολογιών και πρακτικών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης του ελληνικού επιχειρείν, μέσα σε ένα θεσμοθετημένο, φιλικό για νέες επενδύσεις πλαίσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Delphi Economic Forum, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ