σελφ σερβις: Η επόμενη ημέρα της αγοράς, με τα μάτια των οδηγών της

Τον χάρτη του κλάδου μετά την πάροδο πέντε χρόνων περιγράφουν με δηλώσεις τους στο σελφ σέρβις οι CEO βασικών εταιρειών του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η επιχειρηματική συγκέντρωση θα συνεχιστεί. Μπορεί να διαφωνούν στο πότε και το πώς, όμως όλοι συμφωνούν ότι οι εκ νέου ανατροπές είναι αναπόφευκτες. Εκτός από τα δίκτυα, συμπεραίνουν, οι αλλαγές θα εκδηλωθούν στις τάσεις της κατανάλωσης και το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, όπως και στη σχέση του με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου θα τον επηρεάζουν καθημερινά όλο και περισσότερο.

Κωνσταντίνος Μαχαίρας,
πρόεδρος ΙΕΛΚΑ
«Η φετινή χρονιά, στην οποία θα καταγραφεί ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς 2%-2,5%, απορρόφησε τους τελευταίους κραδασμούς από τις δύο μεγάλες κινήσεις συγκέντρωσης του κλάδου τα προηγούμενα χρόνια –τη διάσωση του δικτύου της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης και την απορρόφηση της Αφοί Βερόπουλοι από τη Metro», δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ, κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, ο οποίος εκτιμά ότι μετά από πέντε χρόνια το οργανωμένο λιανεμπόριο θα ελέγχεται από πέντε αλυσίδες. «Δεν μπορώ να προβλέψω ποιες θα παραμείνουν ενεργές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η συγκέντρωση θα έχει συνέχεια, σίγουρα μεταξύ «παικτών» της εγχώριας αγοράς, χωρίς να αποκλείω την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από το εξωτερικό». Όπως διευκρινίζει, ενδιαφέρον ξένων ομίλων πιθανώς θα εκδηλωθεί στο τέλος της ερχόμενης πενταετίας και στον βαθμό που η οικονομία μας συνεχίσει να αναπτύσσεται σταθερά. Κατά τον κ. Μαχαίρα οι προκλήσεις που έχουν μπροστά τους οι λιανεμπορικές αλυσίδες είναι δύο.

Η ανταγωνιστικότητα των τιμών, αφού, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, «το price war τώρα αρχίζει!», και οι μεγάλες ανάγκες για επενδύσεις στο σέρβις προς τον πελάτη και την ποιότητα. «Οι ανάγκες για επενδύσεις διευρυμένης κλίμακας σε αυτούς τους τομείς είναι μπροστά μας. Τα κόστη θα είναι ιδιαίτερα υψηλά και, δυστυχώς, πολλοί εκ των «παικτών» του κλάδου θα βρεθούν προ αδιεξόδου. Μάλιστα, τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για όσους επιμένουν να κάνουν το 46% των πωλήσεών τους σε καθεστώς προωθήσεων. Αυτοί σίγουρα δεν έχουν μέλλον», τονίζει με έμφαση. Εξάλλου, εκτιμά ότι το μερίδιο των PL σε αξία από 17% σήμερα θα φθάσει το 25%, ενώ ως προς την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πωλήσεων προβλέπει ότι σε βάθος οκταετίας θα κερδίσουν έως και το 15% του συνολικού κλαδικού τζίρου. Απαντώντας στην ερώτησή μας «κατά πόσο θα δούμε να αναπτύσσεται στη χώρα μας διεθνής όμιλος με ισχυρή πλατφόρμα e-πωλήσεων;», αποκάλυψε ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν σχετικές προσεγγίσεις, αλλά αποδείχθηκαν άκαρπες, καθώς η χώρα δεν έχει ανεπτυγμένη δυνατότητα διανομής, όπως και την αναγκαία τεχνολογία για τέτοιου είδους εγχειρήματα. Παρατήρησε, μάλιστα, ότι τα μεγάλα διεθνή e-shops έχουν βάση ανάπτυξης το non-food, ενώ απαιτούν ισχυρές δομές διακίνησης για την υποστήριξη των πωλήσεών τους. «Η Ελλάδα δεν διαθέτει ακόμη σχετικές υποδομές, οπότε θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να δούμε δίκτυα τύπου Alibaba να αναπτύσσονται στην εγχώρια αγορά», είπε.

Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος και
Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος
Βέβαιο θεωρεί μέσα στην επόμενη πενταετία έναν δεύτερο κύκλο συγκέντρωσης του κλάδου ο κ. Βασίλης Σταύρου, CEO της ΑΒ Βασιλόπουλος, ο οποίος διευκρινίζει ότι οι περισσότερες κινήσεις θα καταγραφούν μεταξύ του τρίτου και του πέμπτου έτους, καθώς περίπου τότε θα φανεί ποιοι εκ των βασικών «παικτών» του κλάδου θα αντέξουν στις ασκούμενες πιέσεις του ανταγωνισμού τότε και ποιοι όχι. Κατά τον κ. Σταύρου, στην πενταετία που ακολουθεί θα αλλάξει και ο καταναλωτής, ο οποίος θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα mega trends. «Οι αναπτυσσόμενες τάσεις για έναν περισσότερο υγιεινό τρόπο ζωής, οι ειδικές διατροφικές επιλογές (οργανικά-λειτουργικά προϊόντα), η ανάπτυξη του omnichannel, η στροφή σε μικρότερα brands, όπως και στα τοπικά προϊόντα, πράγματα, δηλαδή, που ήδη τα βλέπουμε να συμβαίνουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, θα συμβούν με μεγαλύτερη ένταση και στην Ελλάδα στα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο CEO της ΑΒ Βασιλόπουλος, προσθέτοντας ότι «η ανάγκη του καταναλωτή για μια νέα αγοραστική εμπειρία στις σάλες της οργανωμένης λιανικής, μάς υποχρεώνει να βελτιώνουμε διαρκώς την εικόνα των καταστημάτων μας». Ο κ. Σταύρου θεωρεί ότι όσο θα περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο ο καταναλωτής θα ζητά τις προσωποποιημένες επιλογές. «Αυτό σημαίνει ότι οι αλυσίδες θα αναπτύξουν περισσότερο της κάρτες πιστότητας, εστιάζοντας σε personalized offers, ενώ και τα e-shops θα ανεβάσουν τις επιδόσεις τους, αφήνοντας όμως τον πρώτο λόγο στα φυσικά καταστήματα. Τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν μια μικρή αγορά, σε σχέση πάντα με το σύνολο του κλάδου. Θα αναπτύσσονται, όμως, δυναμικά», υποστηρίζει.

Αριστοτέλης Παντελιάδης,
CEO της Metro
Περισσότερες σάλες μεσαίου μεγέθους και convenience stores παρά μεγάλα σούπερ μάρκετ θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια η οργανωμένη λιανική, προκειμένου να καλυφθούν τα εναπομείναντα γεωγραφικά κενά στον κλάδο, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Metro, κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, αναμένοντας, επίσης, και νέες επιχειρηματικές κινήσεις για τη συγκέντρωση της αγοράς την επόμενη πενταετία. Αυτές, όπως εκτιμά, θα περιορίσουν τον αριθμό των «παικτών» ετήσιου τζίρου άνω των 300 εκατ. ευρώ σε τέσσερις-πέντε από οκτώ σήμερα. Ο κ. Παντελιάδης εκτιμά ότι ο Έλληνας καταναλωτής θα προσαρμοστεί στις ακολουθούμενες τάσεις παγκοσμίως, αναφορικά με τη ζήτηση πιο υγιεινών τροφίμων και ποτών, όπως και καινοτόμων αγαθών. Στο πλαίσιο αυτό, οι προμηθευτές και οι λιανέμποροι θα εμπλουτίσουν τις σχετικές ποικιλίες με περισσότερους κωδικούς και επιλογές. Αξιολογώντας το μέλλον των ηλεκτρονικών πωλήσεων, ο κ. Παντελιάδης εκτίμησε ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς, αλλά σε ορίζοντα πενταετίας θα παραμείνουν συμπληρωματική πηγή εσόδου για την οργανωμένη λιανική. «Αρκεί κανείς να δει τι συμβαίνει σήμερα στη Βρετανία, όπου οι e-πωλήσεις συμμετέχουν με 8% στον συνολικό τζίρο του κλάδου, για να καταλάβει τι θα συμβεί στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «τα ψηφιακά έσοδα θα είναι, ωστόσο, υπολογίσιμα ως αξία και σίγουρα τα e-shops θα συμπληρώνουν τη συνολική εικόνα, που θα διαμορφώνει στον πελάτη της κάθε αλυσίδα». Κατά τον CEO της Metro, αλλαγές θα επέλθουν και στις εργασιακές σχέσεις και ειδικότερα στη μερική απασχόληση, όχι τόσο λόγω του γεγονότος ότι θα κοστίζει ακριβότερα από το 2020, λόγω του αναθεωρημένου θεσμικού πλαισίου, αλλά διότι όσο θα μειώνεται η ανεργία, τόσο θα γίνεται πιο δύσκολη η εξεύρεση των κατάλληλων προσώπων για μερική απασχόληση στα δίκτυα σούπερ μάρκετ. «Οι εργαζόμενοι σημαντικών προσόντων θα αναζητούν πλήρη απασχόληση, άρα η κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό τετράωρης απασχόλησης θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη», σημειώνει.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ