I.P. Projects: Fare For Warfare networking, με επίκεντρο τη κλιματική αλλαγή

Διαβάστε εδώ πληροφορίες για την ημερίδα και το show

Δελτίο Τύπου

Η  https://ipprojects.gr/ στο πλαίσιο της διοργάνωσης με τίτλο, “Fare For Warfare” networking με επίκεντρο τη κλιματική  αλλαγή που βιώνουμε,  σας προσκαλεί σε ένα διαφορετικό μουσείο από αυτά που σας έχει συνηθίσει, στο Πολεμικό Μουσείο, την Δευτέρα 11/5/20 & ώρα άφιξης 18:00.

Η κλιματική αλλαγή που πλέον χαρακτηρίζεται ως κλιματική κρίση, γίνεται το επίκεντρο για να παρουσιαστούν μαζί νέοι και επώνυμοι  σχεδιαστές &  brands Sustainable, με ένα κοινό στόχο και όραμα, τη προστασία του περιβάλλοντος, σχετικά με τις επιπτώσεις της βιομηχανίας και να πληροφορήσει το κοινό για την βιωσιμότητα και την ηθική διάσταση της μόδας. Καλούμαστε όλοι σχεδιαστές,  προγνώστες χρώματος και τάσεων, βιοτέχνες, ιδιοκτήτες καταστημάτων, σχεδιαστές, στυλίστες και λοιποί επαγγελματίες της μόδας, Fashion bloggers, buyers, σπουδαστές σχολών μόδας, ενδυματολόγοι Θεάτρου, φίλοι σε μια συνάντηση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις παγκόσμιες εξελίξεις. 

Σκοπός της ημερίδας και του show,  είναι να λειτουργήσουν ως πλατφόρμα δημιουργίας τέχνης και μόδας με οδηγό την δημιουργική αειφορία, να προάγει την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τον βιώσιμο σχεδιασμό και την κυκλική οικονομία. 

Ο eco makeover Δημήτρης Γραμματικογιάννης, αποκρυσταλλώνοντας την πολυετή εμπειρία του στο sustainable fashion, θα θέσει ερωτήματα σε ένα εκλεκτό πάνελ ομιλητών πριν την έναρξη του show.

Αξιόλογοι ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό, Το https://healthyseas.org/  που στοχεύει στη βιωσιμότητα τόσο με την περιβαλλοντική, όσο και με την οικονομική έννοια καθώς τα δίχτυα που ανασύρονται δεν καταλήγουν σε χωματερές αλλά ανακυκλώνονται σε υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες για τη δημιουργία καινούριων προϊόντων όπως κάλτσες, μαγιό, χαλιά κ.α. https://www.medasset.org/el/ ,τον  μεσογειακό σύνδεσμο για την σωτηρία των θαλασσών, το παγκόσμιο ταμείο περιβάλλοντος η https://www.wwf.gr/.

Showroom από το Λονδίνο  http://www.ecoluxelondon.org/.

Το μουσείο μεταξιού  http://www.tsiakiris.gr/, τον επικεφαλής προγράμματος κυκλικού σχεδιασμού https://www.ellenmacarthurfoundation.org.

Την Άντζελα Γκερέκου Ελληνίδα αρχιτέκτων, ηθοποιό και πολιτικό,πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, παραθέτουν την άποψη τους & αποδεικνύουν με παραδείγματα ότι η αειφορία μπορεί και είναι μοχλός ανάκαμψης της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης. 

Η ηθική μόδα δεν είναι πλέον μια τάση, είναι ένα παγκόσμιο κίνημα.

Μπαίνοντας στο χώρο οι καλεσμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια πρωτότυπη έκθεση με τίτλο < New Earth >, να φωτογραφηθούν σε photo booths με hastags #FashionForPlanet, #FashionLeadsTheWarToMuseum, τα οποία επικοινωνούν τα μηνύματα της εκδήλωσης και Ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα οι καλεσμένοι να “μεταμορφώνουν” παλαιά τους ρούχα, με κρύσταλλα Swarovski από μαθητές σχολής μόδας, ώστε το αποτέλεσμα να “θυμίζει” ρούχα για κοινωνική συναναστροφή και διασκέδαση.

To fashion show θα ξεκινήσει μετά το τέλος των ομιλιών, αξίζει να σημειωθεί οι  μοναδικοί συνδυασμοί υφασμάτων, υλικών και design με παρεμβάσεις μουσικής και κινησιολογίας , έχουν σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό.

Όλα τα   brands  θα φέρουν το διακριτικό “sustainable fashion” ή  ρούχα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πιο ανθεκτικά, όπως http://giannetos.gr/, https://3quarters.design/, janaka Kalupahana, Vathos apparel, MissIrlou Tailor.

Θα συμμετάσχουν ως invited guests με eco και ethical conscious σειρές fashion brands  από το Λονδίνο http://www.ecoluxelondon.org/,  

Τέλος Η θεμελίωση ενός ουσιαστικού διαλόγου, θα κλείσει με επιλεγμένους  σχεδιαστές και επαγγελματίες από το χώρο της μόδας.

Ζούμε σε εποχές που η διαφάνεια είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Και είναι ο τρόπος ζωής του καθενός μας που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο καθώς επίσης και στη βιωσιμότητα όχι μόνο της μόδας, αλλά και του πλανήτη. 

Όλη εκδήλωση καθώς και τα μηνύματα που θα επικοινωνούν το event, θα παρουσιάζονται σε live streaming.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν θεματικές γεύσεις.

PLANO/PROGRAMM: 
11/5/20 ΗΜΕΡΑ 
18:00 – 18:30 AΦΙΞΕΙΣ 
EXHBITION 
18:30 – 19:45 ECOLOGY ROUND TABLES SPEECHES
[LIVE STREAMING] 
19:45 BREAK LIVE PERFORMERS 
20:00 START FASHION SHOW 

Πηγή άρθρου και εικόνας: Από το Δελτίο Τύπου της Οργάνωσης

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ