Κατάθεση Αλληλεγγύης της INTERAMERICAN στην Τράπεζα Τροφίμων

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια συγκομιδής τροφίμων για την πρώτη συνεργασία της INTERAMERICAN με την Τράπεζα Τροφίμων

Δελτίο Τύπου

Συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στους ανθρώπους της Τράπεζας τρόφιμα μακράς διαρκείας συνολικού βάρους 1,3 τόνων. Συνεχίστηκε, με αυτή τη δράση, το πρόγραμμα «Κατάθεση Αλληλεγγύης» για την υποστήριξη απόρων ατόμων, που η εταιρεία έχει αναπτύξει από τα πρώτα χρόνια της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στη χώρα μας προμηθεύοντας με βασικά καταναλωτικά αγαθά κοινωνικούς φορείς.

Η σχετική πρωτοβουλία της INTERAMERICAN συνδυάζει την εταιρική συνδρομή με την εθελοντική κινητοποίηση των εργαζομένων στη διοίκηση και των συνεργατών της του δικτύου πωλήσεων, ενισχύοντας την κοινή κουλτούρα του ανθρώπινου δυναμικού της για την κοινωνική υπευθυνότητα. Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμενοι και συνεργάτες συμμετείχαν στην ενέργεια -όπως και σε αντίστοιχες προηγούμενες- με σημαντική συνεισφορά. H «Κατάθεση Αλληλεγγύης» με τρόφιμα, κατά τα προηγούμενα χρόνια, έχει αποδώσει σημαντική υποστήριξη στη δομή σίτισης του ΚΥΑΔΑ (Δήμος Αθηναίων) και σε τοπικούς κοινωνικούς φορείς στην Περιφέρεια.

Ο σκοπός της Τράπεζας Τροφίμων συνάδει με τον χαρακτήρα και την αποστολή της εταιρείας, αποδίδοντας σε τρεις από τους παγκόσμιους Στόχους Βιωσιμότητας που η INTERAMERICAN υποστηρίζει (UN Sustainable Development Goals: Στόχος 2 για την αντιμετώπιση της πείνας, Στόχος 3 για καλύτερη υγεία, Στόχος 10 για λιγότερες ανισότητες και Στόχος 17 για συνεργασίες). Το Ίδρυμα, εδώ και 24 χρόνια, δραστηριοποιείται για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού απόρων ανθρώπων, για τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων που, δυστυχώς, είναι πολύ υψηλή, ενώ συνεργάζεται γι’ αυτό τον σκοπό με προγράμματα, συντεχνίες και αναγνωρισμένες για το έργο τους οργανώσεις οι οποίες μοιράζονται αυτή την κοινή ιδέα. Συνεπώς, η σύμπραξη της εταιρείας με την Τράπεζα Τροφίμων, τον πλέον αξιόπιστο φορέα διαχείρισης και αντιμετώπισης σχετικών αναγκών, ενισχύει τη δυνατότητα μεγάλου αριθμού πολιτών, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες επιβίωσης, να προμηθεύονται είδη διατροφής.

Επισημαίνεται ότι σε μελέτη του ΙΟΒΕ (Οκτώβριος 2017) αποτυπώνονται στοιχεία που αναδεικνύουν την Τράπεζα Τροφίμων ως μέσο αντιμετώπισης της επισιτιστικής ένδειας και της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα. Αιτίες της επιτιστικής ένδειας, όπως η ανεργία, το διαθέσιμο εισόδημα, η φτώχεια, αντιμετωπίζονται με πρακτικές τις οποίες ακολουθούν διεθνώς οι Τράπεζες Τροφίμων των κρατών που συμμετέχουν στη FEBA (Federation Europeenne de Banques Alimentaires), ευρωπαϊκή ομοσπονδία τραπεζών τροφίμων που ιδρύθηκε το 1986.

Πηγή άρθρου και εικόνας: 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ