Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Προτεραιότητα οι φορολογικές ελαφρύνσεις και η ρευστότητα

Στις βασικές ανάγκες και ιδιαίτερα στα κύρια αιτήματα της ελληνογερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας ανταποκρίνονται τα πρώτα μέτρα, που έλαβε η κυβέρνηση προς ανακούφιση της αγοράς έναντι του Covid-19, σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας, που διενήργησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, το 75,83% των συμμετεχόντων στην έρευνα αξιολόγησε ως αναγκαία τα φορολογικά μέτρα και το 75% ως επιβεβλημένη την ενίσχυση της παραγωγής και του εμπορίου για ζητήματα σχετικά με τη ρευστότητα.

Παράλληλα, το 71,76% των ερωτηθέντων ζήτησε γρήγορες και απλές διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων στήριξης της αγοράς και το 70% χαρακτήρισε «μονόδρομο» την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης της οικονομίας, μόλις η κυβέρνηση αποφασίσει την άρση του lockdown.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δήλωσε σχετικά ότι, «τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση των επιχειρήσεων αδιαμφησβήτητα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των πρώτων σοβαρών ζητημάτων που τέθηκαν από το lockdown. Τα δύσκολα, ωστόσο, βρίσκονται μπροστά μας και το γεγονός ότι τα παραγωγικά υπουργεία θεσμοθετούν μέτρα κρατώντας «εφόδια» και για την επόμενη μέρα της κρίσης, καταδεικνύει τον μεσοπρόθεσμο ή και μακροπρόθεσμο ορίζοντα των αποφάσεών της. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι όποιες παρεμβάσεις της θα πρέπει να έχουν συνέχεια στο χρόνο, μεγάλο βάθος διάρκειας και να καλύψουν όλα τα μέτωπα που προκάλεσε στο επιχειρείν ο Covid-19.». 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ