Thrive Global Greece – Επαναπροσδιορισμός: Ένα ισχυρό εργαλείο για αλλαγή νοοτροπίας

Επαναπροσδιορισμός: Ένα ισχυρό εργαλείο για αλλαγή νοοτροπίας

Αυτό το Πάσχα θα είναι τόσο διαφορετικό για τον καθέναν από εμάς, αλλά τόσο ίδιο για όλους. Δεν θα το περάσουμε με όλη μας την οικογένεια. Δεν θα χωρίσουμε με τους συναδέλφους μας τις ημέρες που θα λείψει ο καθένας, ούτε θα ανταλλάξουμε φωτογραφίες από τις διακοπές μας με την ομάδα μας. Κανείς δεν θα φύγει και κανείς δεν θα είναι στο γραφείο. Θα είμαστε όλοι στο σπίτι. 

Αυτό το Πάσχα λοιπόν, ας εκμεταλλευτούμε αυτή την “ευκαιρία” και ας κάνουμε όλοι τη δική μας ανασκόπηση αναφορικά με το τι μας γεμίζει χαρά και ενέργεια, αλλά και τη στάση που έχουμε όλοι μας απέναντι στη ζωή. Για το πώς αντιδρούμε, πώς διαχειριζόμαστε μία πρωτόγνωρη και στρεσογόνο κατάσταση και πώς τελικά επιλέγουμε να ζήσουμε.

Ας δεσμευτούμε απέναντι στον εαυτό μας ότι θα αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, όχι μόνο για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα τη νέα αυτή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, αλλά και για να μειώσουμε το άγχος μας, προστατεύοντας έτσι την ψυχική μας υγεία. Και επειδή τα μικρά βήματα – τα Μικροβήματα όμως τα ονομάζουμε εμείς στη Thrive Global – είναι το μυστικό για τις μεγάλες αλλαγές, σας προτείνουμε να κάνετε τα εξής: 

Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι που σας προκαλεί άγχος, κάντε μία παύση, πάρτε μία βαθιά αναπνοή, προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να μετατρέψετε κάθε αρνητική σκέψη σε θετική.
Μάθετε από τις στρεσογόνες καταστάσεις: Κάθε βράδυ αφιερώστε χρόνο, σκεφτείτε τα λάθη και τις προκλήσεις που αντιμετωπίσατε, μάθετε από αυτά και γίνετε πιο δυνατοί.
Αφιερώστε λίγα λεπτά και σκεφτείτε πώς θα κάνετε τη ζωή κάποιου καλύτερη.

Ας είναι αυτό το Πάσχα η αφορμή που θα μας κάνει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Απαλλαγμένοι από περιοριστικές πεποιθήσεις που στέκονται εμπόδιο στην εξέλιξή μας τόσο σε προσωπικό, όσο και επαγγελματικό επίπεδο, θα μάθουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Θα αποκτήσουμε ξανά κίνητρο, θα βρούμε τον σκοπό στη ζωή μας και θα γίνουμε καλύτεροι σαν άνθρωποι, υιοθετώντας μία νέα νοοτροπία και μία πιο αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Joey Hubbard, Διευθυντής Εκπαίδευσης της Thrive Global, εξηγεί πώς ο επαναπροσδιορισμός – η αναπλαισίωση – θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης μας και να αντιμετωπίσουμε κάθε στρεσογόνο κατάσταση.

Πηγές / Παραπομπές:
Μικροβήματα: Η Μεγάλη Ιδέα Πίσω Από Τα Μικρά Βήματα
Περιοριστικές Πεποιθήσεις: Μάθε Τι Σε Κρατάει Πίσω

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου, Newsletter

Thriving Mind – Reframing

https://www.youtube.com/watch?v==GFHOMQoGrws&feature=youtu.be

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ