Στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα αγάπης #STINPIOGLIKIAMAMA για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS διοργανώνουν δύο ξεχωριστές διαδικτυακές συναντήσεις με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας στις 10/05

Δελτίο Τύπου

Τα Παιδικά Χωριά SOS και η Σίσσυ Χρηστίδου, ενόψει της Γιορτής της Μητέρας στις 10/05, διοργανώνουν μια ενέργεια αφιερωμένη “Στην πιο γλυκιά μαμά του κόσμου!”. Στείλτε με sms στο 19820 μια ευχή #stinpioglikiamama, τη δική σας μαμά, κι ενισχύστε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS! Η Σεφ Aργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Πρωταθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση, η Συγγραφέας και Εικονογράφος παιδικών βιβλίων Μαρίνα Γιώτη και η Μητέρα-SOS  Χρύσα Στεργίου, μίλησαν στην κάμερα της Σίσσυς Χρηστίδου για το πώς βιώνουν το ρόλο της Μητέρας. Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο Youtube κανάλι της Σίσσυς Χρηστίδου.

Τα Παιδικά Χωριά SOS διοργανώνουν δύο ξεχωριστές διαδικτυακές «συναντήσεις» για να υμνήσουν «την πιο γλυκιά μαμά του κόσμου», με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας στις 10/05. 

Με γνώμονα την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, τα Παιδικά Χωριά SOS με την πολύτιμη αρωγή της Σίσσυς Χρηστίδου πραγματοποιούν δύο συναντήσεις με πρωταγωνίστριες Μαμάδες, εργαζόμενες σε διαφορετικούς κλάδους, οι οποίες είτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού, είτε έχουν μία πολύ πιεστική καθημερινότητα στο εργασιακό τους περιβάλλον η οποία επιβαρύνεται με τη νέα πραγματικότητα που βιώνουν.

Η ενέργεια είναι αφιερωμένη στην πιο γλυκιά μαμά του κόσμου: στην κάθε μαμά εκεί έξω που αγαπάμε για χίλιους λόγους και που θαυμάζουμε για ακόμη περισσότερους. Τα Παιδικά Χωριά SOS σε προτρέπουν να την ευχαριστήσεις, ενισχύοντας παράλληλα το έργο τους, στέλνοντας με sms στο 19820 μια ευχή για τη δική σου πιο γλυκιά μαμά του κόσμου. Τα Παιδικά Χωριά SOS αναλαμβάνουν να φτιάξουν την ευχετήρια κάρτα, που θα μπορείς να κατεβάσεις από το https://sos-villages.gr/giorti-miteras και να της την στείλεις!

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Παιδικό Χωριό SOS Bάρης και προβάλλεται από σήμερα (Παρασκευή 08/05) μέσα από το Youtube account της Σίσσυς Χρηστίδου. Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=Bez1qY1fl10

Η πρώτη καλεσμένη, η Πρωταθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση, μεταξύ άλλων, μίλησε στη Σίσσυ Χρηστίδου για το τι έχει αλλάξει στη ζωή της τους τελευταίους 6 μήνες αποκτώντας ένα νέο ρόλο, αυτόν της μαμάς: «Η πιο σημαντική αλλαγή είναι οι προβληματισμοί μου και οι σκέψεις μου. Έχω γίνει πιο ευαίσθητη κι έχω δραστηριοποιηθεί πολύ στα θέματα των παιδιών. Σαν μαμά, θέλω να προσφέρω ό,τι μπορώ και στα άλλα παιδιά. Επίσης εκτιμώ πάρα πολύ περισσότερο και τη δική μου μαμά».

Στη συνέχεια, η Σίσσυ Χρηστίδου υποδέχτηκε τη Σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μίλησε για τη σχέση με τη δική της μητέρα αλλά και την κόρη της, καθώς και για τον ρόλο των Μητέρων των Παιδικών Χωριών SOS. «Οι μαμάδες που έχουν επιλεγεί να γίνουν μαμάδες στα Παιδικά Χωριά SOS, είναι «παραπάνω» κι από τις βιολογικές μητέρες. Βλέπεις την έγνοια που έχουν για κάθε παιδί και το καταλαβαίνεις. Η δική μου κόρη είναι πλέον 26 ετών και ζει μόνιμα στην Πάρο, τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και που λατρεύω. Ζει μαζί με τη μαμά μου και πραγματικά είναι υπέροχο, νιώθω ήσυχη ότι το παιδί μου είναι μαζί με τη μαμά μου και το αντίστροφο. Προέρχομαι από μία μαμά που ήταν στη ζωή της πολύ ήσυχη, αλλά και πολύ δημιουργική και δυνατή ταυτόχρονα. Τη θαυμάζω πολύ γιατί μου έδωσε κι εμένα αυτήν τη δύναμή της»

Η τρίτη μητέρα της παρέας που βρέθηκε στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης ήταν η Συγγραφέας και Εικονογράφος παιδικών βιβλίων Μαρίνα Γιώτη, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση της με την έφηβη κόρη της. «Αυτές τις ημέρες που μείναμε στο σπίτι, βρήκαμε χρόνο να κάνουμε κάποια πράγματα μαζί που πριν δεν μπορούσαμε. Κάναμε πολλή γυμναστική με online video, είδαμε ταινίες με pop corn, φτιάξαμε το σπίτι». Παράλληλα, μίλησε και για τη σχέση των παιδιών με τα βιβλία: «Όλοι οι γονείς θέλουμε πραγματικά να μάθουμε τα παιδιά μας να είναι αναγνώστες, γιατί αν το καταφέρουμε αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά θα είναι μαθητές μια ολόκληρη ζωή».

Η δεύτερη «συνάντηση» θα πραγματοποιηθεί και θα προβληθεί μέσα από Instagram Live στο Instagram Account της Σίσσυς Χρηστίδου (09/05, Σάββατο, ώρα: 19.00).

Μέσα από μια σύντομη αλλά ουσιαστική κουβέντα, «θα ξετυλιχθεί» η απαιτητική καθημερινότητα της κάθε γυναίκας υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Η κάθε καλεσμένη θα μοιραστεί το πώς βιώνει το ρόλο της μητέρας στην καθημερινότητά της, αλλά και μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού και πώς ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις της περιόδου, όντας στην πρώτη γραμμή στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού ή έχοντας να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον.

Οι καλεσμένες Μητέρες στο Ιnstagram Live του Σαββάτου (09/05) θα είναι οι εξής:
  • Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” 
  • Γεύση Αγγέλογλου, Μητέρα στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Θεσσαλονίκη
  • Ανέτα Μουλαΐδου, Δασκάλα στο Α΄ Δημοτικό Τριλόφου, Θεσσαλονίκη 

Μαζί με όλες τις μαμάδες λοιπόν, γιορτάζουν και οι Μητέρες των Παιδικών Χωριών SOS, οι Μητέρες της καρδιάς. Μπορεί να μην έχουν δώσει οι ίδιες ζωή στα παιδιά, είναι εκείνες όμως που αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο να μεγαλώσουν με φροντίδα και αγάπη τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, όπως θα μεγάλωνε οποιαδήποτε μαμά το βιολογικό της παιδί. 

Το έργο κάθε Μητέρας SOS είναι πολύτιμο. Το ίδιο πολύτιμο είναι και κάθε μήνυμα που θα σταλεί στο 19820 #stinpioglikiamama προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για την ενίσχυση του αγώνα των Παιδικών Χωριών SOS. 

*χρέωση SMS:2,48€ + τέλος κινητής τηλεφωνίας

Λίγα λόγια για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του SOS Children’s Villages International, που δραστηριοποιείται σε 136 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975, με σκοπό την προστασία παιδιών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τη φροντίδα των βιολογικών γονιών τους. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν τα εξής προγράμματα: • Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, το Πλαγιάρι στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο • Στέγες Νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη • Ξενώνας Bρεφών SOS στην Αθήνα • Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, την Πάτρα, τον Πειραιά και τις Σάπες Ροδόπης • Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα και την Πάτρα.

Πηγή εικόνας και άρθρου: Από Δελτίο Τύπου του Οργανισμού

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ