Η Global Sustain συμμετέχει στην καμπάνια Butt-Free Beaches Campaign του Weswim

Butt-Free Beaches Campaign: Κολυμπάμε για Παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα

Δελτίο Τύπου

Η Αλμυρή Open Water Οικογένεια του  Weswim με την Υποστήριξη της Κοινωνική Ευθύνη ΕΡΤ – ERT Social Responsibility και την αρωγή του Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης – ΕΟΑΝ  Κολυμπάει την Κυριακή 31 Μαΐου σε όλη την Ελλάδα για έναν πολύ δυνατό και “καθαρό” σκοπό.

Η συνθήκη του Κορονοϊού, πέρα από τις αναπροσαρμογές που έφερε στην ζωή μας , τις επαγγελματικές και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ταυτόχρονα έδωσε στο περιβάλλον την δυνατότητα να “αναπνεύσει” σημαντικά και να δημιουργήσει μετά από πολλά χρόνια μια έστω και κατα ανάγκη νέα  “καθαρή” για τις θάλασσες μας πραγματικότητα .

Στα πλαίσια αυτής της νέας συνθήκης και δεδομένης της αλματώδους αύξησης της κολυμβητικής  μας κοινότητας στην Ελλάδα και παγκοσμίως, αλλά και της επισκεψιμότητας ολοένα και περισσότερο ευαισθητοποιημένου με το περιβάλλον κοινού , αποφασίσαμε να δράσουμε προς την κατεύθυνση διατήρησης αλλά κυρίως βελτίωσης της μοναδικής αυτής συνθήκης.

Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (World No Tobacco Day), πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε πανελλαδικά ένα πρωτότυπο Αγώνα κολύμβησης Open Water τηρώντας τους κανόνες υγείας του Covid-19 .

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ /Το EVENT :

Την Κυριακή 31 Μαΐου κολυμπάμε στην αγαπημένη παραλία επιλογής μας σε όλη την Ελλάδα και αμέσως μετά το κολύμπι μας μαζεύουμε αποτσίγαρα από την συγκεκριμένη παραλία . (Μην ανησυχείς , δυστυχώς θα βρείς !!!)

Για κάθε χιλιόμετρο κολύμπι που κάνουμε ξεθάβουμε από την άμμο η τα βότσαλα , τουλάχιστον 10 αποτσίγαρα (#Butthunting).

Θα χρειαστούμε ΜΟΝΟ ένα ζευγάρι γάντια και ένα μικρό σακουλάκι συλλογής .

Στέλνουμε μία φώτο η Video με την δράση μας (απόσταση και αριθμός αποτσίγαρων ) στο Κοινωνική Ευθύνη ΕΡΤ – ERT Social Responsibility (https://web.facebook.com/csrert/) και το Weswim (https://web.facebook.com/Weswimgreece/) και φυσικά ποστάρουμε παράλληλα στα δικά μας social το δικό μας ξεχωριστό μήνυμα με inspiring hashtags : (#Weswim #ΣυμμΕΡΤέχουμε #ΕΟΑΝ #ΕΡΤ #wecare ) . 

ΟΡΟΙ EVENT
* Κολυμπάμε σε όποια παραλία της επιλογής μας επιθυμούμε σε όλη την Ελλάδα .

** Τηρούμε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον Covid-19 και κρατάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας σε όποια παραλία και αν βρεθούμε.

***Μπορούμε να συμμετέχουμε στην δράση ακόμα και χωρίς να κολυμπήσουμε, ποστάροντας μόνο τα αποτσίγαρα που έχουμε συλλέξει .

“Το Πρόβλημα”
1) Τα αποτσίγαρα δεν βιο-αποικοδομούνται . Ποτέ δεν αποσυντίθενται πλήρως, με αποτέλεσμα να μολύνουν μόνιμα τις υδάτινες οδούς μας.

2) Τα αποτσίγαρα είναι τοξικά απόβλητα. Περιέχουν πάνω από 4.000 χημικά, 70 από τα οποία προκαλούν καρκίνο.

3) Τα αποτσίγαρα μολύνουν το νερό. Ένα μόνο αποτσίγαρο είναι αρκετό για να σκοτώσει τα μισά ψάρια σε ένα μόλις ένα λίτρο νερού.

4) Τα αποτσίγαρα βλάπτουν την άγρια ​​φύση. Τα αποτσίγαρα μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα μικρά ζώα καθώς τα μπερδεύουν με τροφή με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται στις πεπτικές τους οδούς και τα σκοτώνουν.

5) Τα αποτσίγαρα βλάπτουν και την οικονομία. Το κόστος αποκομιδής των αποτσίγαρων είναι τεράστιο. Τα αντίστοιχα κόστη καθαρισμών (παραλιών, αποχετεύσεων, υδάτινων δικτύων) μεταβιβάζονται στην κοινότητα και τους πολίτες, κάτι το οποίο είναι ανεπίτρεπτο στις μέρες μας.

Βοήθησε μας να καθαρίσουμε τις παραλίες μας και πάρε μέρος σε έναν ξεχωριστό αγώνα, αυτή τη φορά για την ατομική μας ευθύνη και το περιβάλλον.

Event cover / Ideas
By: http://kanella.com/
Join Her brilliant Ideas, Unique Art, Design & Passion.
Fb: https://www.facebook.com/kanella.com

Πηγή εικόνας και άρθρου: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ