15 κράνη από την INTERAMERICAN στους Εθελοντές Δασοπροστασίας Αφιδνών

Mε αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στη χώρα μας

Δελτίο Τύπου

Την περυσινή της υποστήριξη στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας (Σ.Ε.Α.Δ., www.sead-afidnai.gr) συμπλήρωσε φέτος η INTERAMERICAN, χορηγώντας επιπλέον κράνη, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στη χώρα μας. Η ομάδα προσέθεσε στον εξοπλισμό της 15 κράνη από την προσφορά της εταιρείας. Συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στην Ελλάδα και διεθνώς, ως μέλος του UN Environment Program Finance Initiative από το 2006 και των Principles of Sustainable Insurance (Αρχών Αειφόρου Ασφάλισης) από το 2012, καθώς και του Global Compact από το 2008 και του νεοσυσταθέντος Global Compact Network Hellas, η INTERAMERICAN αναλαμβάνει ανάλογες πρακτικές πρωτοβουλίες και ελέγχει το αποτύπωμά της για το περιβάλλον και την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής. Τα κράνη προσφέρθηκαν στους εθελοντές στις 12 Ιουνίου, κατά την επίσκεψη των στελεχών του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας της εταιρείας στο κέντρο επιχειρήσεων του Συλλόγου στις Αφίδνες Αττικής. 

Ο Σ.Ε.Α.Δ. δημιουργήθηκε από μία ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, με μοναδικό κίνητρο την ενεργό συμμετοχή στην αντιμετώπιση της απειλής των πυρκαγιών, στην προστασία του δασικού πλούτου και ευρύτερα του φυσικού περιβάλλοντος. Κατά τα πέντε χρόνια της δραστηριότητας που έχει αναπτύξει, ο Σύλλογος έχει προσφέρει ουσιαστικές  υπηρεσίες τόσο στη πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, αλλά και σε κάθε είδους φυσική καταστροφή και θεομηνία που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και γενικότερα τη χλωρίδα και την πανίδα. Το εθελοντικό έργο του Σ.Ε.Α.Δ. έχει αναγνωριστεί από την ελληνική κοινωνία και τους πολιτειακούς φορείς  και έχει προβληθεί από τα ελληνικά και από διεθνή Μ.Μ.Ε. Κύρια περιοχή ευθύνης του Συλλόγου είναι οι παρυφές της Πάρνηθας – η περιοχή Αφιδνών και Ιπποκρατείου Πολιτείας, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στην Αττική, που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος στον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

Στην Ελλάδα, από το 1980 έως σήμερα οι δασικές πυρκαγιές έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 17 εκατομμύρια στρέμματα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για τις ίδιες εκτάσεις που ξανακαίγονται. Η INTERAMERICAN επισημαίνει την ανάγκη της σχολαστικής εφαρμογής από τους πολίτες των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies) για την αποτροπή πυρκαγιών, με τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και συμπεριφοράς στην ύπαιθρο και στην κατοικία, αν αυτή βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος, όπως επίσης και κατά την εκδήλωση πυρκαγιάς για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του καταστροφικού κινδύνου (Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας: kepp@gscp.gr – τηλ.: 210 3359002-3).

Πηγή εικόνας και άρθρου: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ