Εθελοντική Διακονία Ασθενών: Και στην πανδημία, διαcovία

Με τους εκπαιδευμένους εθελοντές μας, ανταποκρινόμαστε υπεύθυνα και με ασφάλεια στις ανάγκες που η κρίση μεγιστοποιεί

Δελτίο Τύπου

Σε μια εποχή κρίσιμη για όλους, η προσφορά στον συνάνθρωπο αποκτά ακόμα με-γαλύτερη αξία. Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» το μήνα Απρίλιο και Μάιο, μήνες κορύφωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί καθημερινά 8:00 με 20:00, ώστε να μπορεί να είναι δίπλα σε όποιον χρειαστεί. Με τους εκπαιδευμένους εθελοντές μας ανταποκρινόμαστε υπεύθυνα και με ασφάλεια στις ανάγκες που η κρίση μεγιστοποιεί.

Σε αυτό το διάστημα 69 εθελοντές μας διέθεσαν 350 ώρες εθελοντικής προσφοράς, στεκόμενοι στο πλευρό 22 μοναχικών συνανθρώπων μας στα Νοσοκομεία της Αττικής.

Παράλληλα, σε μια από τις έκτακτες δράσεις μας, εθελοντές μας συνέβαλαν στην ομαλή και ασφαλή, προς το κοινό, επαναλειτουργία των Νοσοκομειακών Εκκλησιών, σε συνεργασία με τους εφημερίους, μεριμνώντας για την τήρηση των μέτρων αυ-τοπροστασίας και την ασφαλή τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων 474 συνανθρώπων μας, στα νοσοκομεία της Αττικής.

Τέλος, από την τηλεφωνική γραμμή στήριξης της «Διακονίας», 1262 συμπολίτες μας είχαν στη διάθεσή τους, τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Συλλόγου, λαμβά-νοντας υποστήριξη και χρήσιμες πληροφορίες για ό,τι χρειάστηκαν.

Πάντοτε υπάρχει κάποιος τρόπος να προσφέρεις. Κι όταν το θες πραγματικά τον βρίσκεις. Αν πιστεύεις κι εσύ το ίδιο, έλα στην ομάδα μας.

Κάλεσε Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-20:00 στο 2107752706, 2107252706 και 2107252716 και μάθε τον τρόπο.

Πηγή εικόνας και άρθρου: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ