Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: H TUI CARE FOUNDATION ενισχύει τη Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση του Dual Hellas

Με τη στήριξη του κοινωφελούς ιδρύματος TUI Care Foundation και τη συνδρομή πέντε μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της TUI Group

Δελτίο Τύπου

Με τη στήριξη του κοινωφελούς ιδρύματος TUI Care Foundation και τη συνδρομή πέντε μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της TUI Group υλοποιείται και φέτος το πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Τουρισμού και Εστίασης, που προσφέρει το Εκπαιδευτικό Κέντρο Dual Hellas του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα, μέσω της TUI Care Foundation, νέοι και νέες 18-24 χρονών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα τριετές πρόγραμμα βασισμένο στα γερμανικά πρότυπα της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση (Νοέμβριος – Μάρτιος) και, παράλληλα, να εξασφαλίσουν ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση με πλήρεις αποδοχές από τον πρώτο χρόνο συμμετοχής (Απρίλιος – Οκτώβριος) σε 4* και 5* ξενοδοχεία της TUI Group.

Φέτος, η επαγγελματική εμπειρία προσφέρεται από τις μονάδες της TUI Group:
  • Robinson Club Kyllini Beach (Κυλλήνη – Πελοπόννησος)
  • Robinson Club Daidalos (Κως)
  • Robinson Club Ierapetra (Κρήτη)
  • Atlantica Belvedere Resort Kos (Κως)
  • Atlantica Imperial Resort (Ρόδος)
Σημειώνεται ότι η επιλογή των νέων από την TUI Care Foundation βασίζεται σε κοινωνικά κριτήρια, όπως το οικογενειακό εισόδημα και η ένταξη των συμμετεχόντων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κ.ά. Σκοπός της δράσης, εκτός από την προσπάθεια άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και την υποστήριξη της ίσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας, είναι και η ενίσχυση της ισότητας των φύλων, καθώς η υποστήριξη της TUI Care Foundation προβλέπει, ότι οι νέες που επωφελούνται, θα αποτελούν τουλάχιστον το 50% του συνόλου των εκπαιδευόμενων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί τρία έτη με επαγγελματική καριέρα από τον πρώτο χρόνο συμμετοχής, στις ακόλουθες ειδικότητες:
  • Ξενοδοχοϋπάλληλος
  • Ειδικός/-η Εστιατορίου
  • Μάγειρας/Μαγείρισσα
Η Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση επιτρέπει στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν άρτια και να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, που θα χρειαστούν ως αυριανά στελέχη στο ελληνικό τουριστικό γίγνεσθαι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης DUAL Hellas, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ.: 217 0002030 ή μέσω E-Mail: info@dual.com.gr καθώς και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.dual.com.gr.

Πηγή Άρθρου και Εικόνας: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ