Η Coca-Cola εξορθολογίζει το brand portfolio της

Με στόχο την ταχύτερη ανάκαμψη από τον ανταγωνισμό

Δελτίο Τύπου

Σε κατάργηση των «zombie brands» της ανακοίνωσε ότι θα προβεί η The Coca-Cola Company, προκειμένου να εστιάσει στις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες σειρές της. Με φόντο την «πιο δύσκολη και περίπλοκη» περίοδο στην ιστορία της, η εταιρεία αποφάσισε να απομακρύνει τα μικρότερα και λιγότερα αποδοτικά brands, ώστε να βγει από την κρίση ταχύτερα και δυνατότερη από τον ανταγωνισμό.

Μιλώντας σε συνάντηση με τους επενδυτές, ο CEO James Quincey, ανέφερε: «Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στο χτίσιμο και την ανάπτυξη μικρότερων και πιο ανθεκτικών προτάσεων, εγκαταλείποντας τα zombie brands». Η Coca-Cola διαθέτει αυτή τη στιγμή περίπου 400 master brands, παραδέχεται ωστόσο ότι περισσότερα από τα μισά είναι τοπικά brands μικρής κλίμακας, τα οποία αντιπροσωπεύουν μόλις το 2% των συνολικών εσόδων της εταιρείας, συνεχίζοντας όμως να απορροφούν πόρους.

Η Coca-Cola έχει υιοθετήσει ένα σύστημα οργάνωσης τριών επιπέδων για τα brands της από το 2019, κατατάσσοντάς τα σε leaders –τα μεγαλύτερα-, explorers -αυτά με προοπτική να γίνουν disruptors- και challengers -όσα έχουν την ικανότητα να γίνουν leaders. Το σύστημα αυτό διατηρείται, αλλά τα κριτήρια αξιολόγησης για τη μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο γίνονται πλέον εξαιρετικά απαιτητικά.

Πηγή Άρθρου και Εικόνας:

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ