Η Global Sustain και η DCarbon ολοκλήρωσαν το 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση στην Αίγυπτο

Η Global Sustain και η DCarbon ολοκλήρωσαν το 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση στην Αίγυπτο

Η Global Sustain και η DCarbon ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρώτο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση στην Αίγυπτο. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 27-28 Σεπτεμβρίου στο Κάιρο, παρουσία εκπροσώπων ρυθμιστικών αρχών, εθνικών ινστιτούτων, κορυφαίων τραπεζών, εταιρειών και άλλων stakeholders, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το μέλλον της βιώσιμης χρηματοδότησης στην Αίγυπτο.

Το πρώτο ανθρακικά ουδέτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας μεταξύ της Global Sustain και της DCarbon, η οποία έχει στόχο τη μεταφορά γνώσεων και τεχνογνωσίας, τη διεθνή ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και λύσεων, την ανάπτυξη ευκαιριών για αναδυόμενες αγορές και την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων σε αιγυπτιακές τράπεζες και εταιρείες. Ο στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν να παράσχουν στον αιγυπτιακό χρηματοπιστωτικό τομέα τις απαραίτητες πρακτικές γνώσεις για την ενσωμάτωση των αρχών της βιώσιμης χρηματοδότησης, την προσέλκυση και την κινητοποίηση βιώσιμης χρηματοδότησης και επενδύσεων.

Ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain ανέφερε σχετικά: «Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς να γνωρίσουμε από κοντά εκπροσώπους των αιγυπτιακών θεσμών και της οικονομίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να πάνε τη βιώσιμη χρηματοδότηση ένα βήμα παραπέρα. Αυτή η μοναδική live εκπαίδευση παρείχε στον αιγυπτιακό χρηματοπιστωτικό τομέα σημαντικές γνώσεις σχετικά με τη βιώσιμη επιχείρηση και ανυπομονούμε να το επαναλάβουμε σύντομα μαζί με το συνεργάτη μας DCarbon.»

Η Global Sustain, με γραφεία σε Αθήνα, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Κάιρο, Λευκωσία, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες σε θέματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποστολή της είναι η δημιουργία γνώσης, η έμπνευση και η υποστήριξη εταιριών και οργανισμών στη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από τη συμβουλευτική, την επικοινωνία, τη δικτύωση και την εκπαίδευση, με επίκεντρο το τρίπτυχο άνθρωπος – περιβάλλον – οικονομική ωφέλεια. Στα μέλη της περιλαμβάνονται εταιρίες, μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, δημόσιοι φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επαγγελματικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. www.globalsustain.org / www.globalsustaingroup.com.

Η DCarbon Egypt είναι μια boutique συμβουλευτική εταιρεία με ειδίκευση στις υπηρεσίες συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, πιστοποίησης και διασφάλισης, με στόχο τη μετάβαση σε βιώσιμες επιχειρήσεις με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και σεβασμό στο κλίμα. www.dcarboneg.com 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ