GEP NEWS: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

Σε χθεσινή έκτακτη ενημέρωση από τον Υφυπουργό πολιτικής προστασίας κο Χαρδαλιά, αναφέρθηκε πως σε ό,τι αφορά την τηλεργασία κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία του με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες από το Υπουργείο σχετικά με το περιεχόμενο και τη σύνταξη της έκθεσης.
 
Ωστόσο η σύνταξη της έκθεσης φαίνεται πως μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον εργοδότη και το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού κάθε εταιρίας (εφόσον υπάρχει), περιγράφοντας το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται με φυσική παρουσία και ίσως τους λόγους που δεν μπορεί να τηλεργαστεί (πχ ανάγκη χρήση συγκεκριμένης υλικοτεχνικής υποδομής).
 
Στη ίδια έκθεση να αναφέρεται και ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε τηλεργασία ώστε να προκύπτει και το συνολικό ποσοστό τηλεργασίας της εταιρίας.

Πηγή Άρθρου/Εικόνας: Από Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ