Η EY Ελλάδος ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Ελληνική Λέσχη μη Εκτελεστικών Μελών Διοικητικών Συμβουλίων (NED Club)

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ανάδειξη της σημασίας της εταιρικής διακυβέρνησης και την ορθή εφαρμογή της στη χώρα μας, ως μέρος της ευρύτερης δέσμευσής της για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις επιχειρήσεις, τις κεφαλαιαγορές και την οικονομία, η ΕΥ Ελλάδος ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Ελληνική Λέσχη μη Εκτελεστικών Μελών Διοικητικών Συμβουλίων – The Non-Executive Directors’ Club in Greece (NED Club).

Το NED Club, ως μέλος του ευρωπαϊκού συνδέσμου ecoDa, συνεργάζεται με αντίστοιχα σωματεία μελών Διοικητικών Συμβουλίων από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Με οδηγό τις διεθνείς, αλλά και τις εθνικές βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, το NED Club επιδιώκει να διευκολύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών του, να ενισχύσει τον ρόλο τους ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και να συμβάλλει στη διαρκή ανάπτυξη των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Επίσης, το NED Club στοχεύει με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του, να ενισχύσει τον ρόλο και την εφαρμογή των αρχών και καλών πρακτικών της εταιρικής διακυβέρνησης στις ελληνικές επιχειρήσεις, ως κρίσιμου συντελεστή για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της αξίας τους.

Αναφερόμενος στη νέα συνεργασία, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη νέα αυτή συνεργασία και είμαστε βέβαιοι ότι το NED Club θα αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο στη διαρκή προσπάθεια της EY για την ανάδειξη της σημασίας της εταιρικής διακυβέρνησης. Μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όλοι πια κατανοούμε ότι η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης, δεν αποτελεί απλώς μια ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της διαφάνειας και την τόνωση της εμπιστοσύνης όλων των ενδιαφερομένων μερών και, ειδικότερα, της κοινωνίας, προς τις επιχειρήσεις και την οικονομία. Η EY Ελλάδος θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στον ευρύτερο διάλογο για την περαιτέρω ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης και του ρόλου των μη εκτελεστικών μελών των Διοικητικών Συμβουλίων στη χώρα μας».

Η Πρόεδρος του Ned Club, κα Λήδα Κοντογιάννη, υπογράμμισε ότι: «Είναι ιδιαίτερα τιμητική και χρήσιμη η συνεργασία του NED Club με την ΕΥ. Παράλληλα, με την εκπροσώπηση του NED Club στην ευρωπαϊκή ecoDa, η συνεργασία που ξεκινάμε με την ΕΥ θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τον ρόλο του, προς όφελος των μελών του και των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε μια εποχή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης των καθηκόντων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, πιστεύουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να επικεντρωθούμε στην υποστήριξη των μελών μας, μέσα από την προσφορά στοχευμένης και εξειδικευμένης γνώσης και επιμόρφωσης».

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ