GEP NEWS: Πώς να ενισχύσετε την υγεία και το ανοσοποιητικό σας κατά την πανδημία

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ειδικά στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 είναι βασική προτεραιότητα για όλους. 

Στο πλαίσιο δε του αναμενόμενου εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού έναντι της νόσου COVID-19 και της σταδιακής επαναφοράς δραστηριοτήτων, όπως το λιανεμπόριο, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της καλής ατομικής υγείας, μαζί με τα αναγκαία μέτρα συλλογικής προστασίας, δηλαδή τα μέτρα απόστασης, χρήσης μάσκας, υγιεινής χεριών και αναπνευστικού.

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα χρειάζεται ισορροπία και αρμονία, μάλιστα η επιστημονική έρευνα για την ενίσχυσή του εστιάζει στην επίδραση της διατροφής, της φυσικής άσκησης, του ψυχολογικού στρες και άλλων παραγόντων. Υπάρχουν απλοί τρόποι να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας, κάνοντας συγκεκριμένες υγιεινές επιλογές και βελτιώνοντας τον τρόπο ζωής μας.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα φροντίζει για την προστασία του ανθρώπινου σώματος από αντιγόνα και παθογόνους μικροοργανισμούς, δηλαδή ιούς, βακτήρια και παράσιτα. Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν ξένες προς τον οργανισμό ουσίες και να αμυνθούν εναντίον συγκεκριμένων χημικών ομάδων που βρίσκονται στην επιφάνειά του, προσπαθώντας να τις απενεργοποιήσει ή να τις καταστρέψει.

 
Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ