Προσλάβετε διεθνή ταλέντα μέσω του προγράμματος Global Talent της AIESEC!

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος νεανικός οργανισμός σε όλο τον κόσμο, με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες, που στοχεύει στην επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης και στη μεγιστοποίηση των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Το παραπάνω το επιτυχγάνει μέσα από διαπολιτισμικές ανταλλαγές φοιτητών σε προγράμματα εθελοντισμού και πρακτικής άσκησης. Έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ενώ από το 2015 συνεργάζεται με τον ΟΗΕ για την επίτευξη των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ένα από τα προγράμματα του οργανισμού είναι το Global Talent, το οποίο αποτελεί και το πρώτο πρόγραμμα ανταλλαγών με το οποίο ξεκίνησε η AIESEC να υλοποιεί τον στόχο της το 1948 οπότε και ιδρύθηκε. Το Global Talent είναι το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ηγεσίας των νέων ενώ ταυτόχρονα εισάγει μέσα στον συνεργαζόμενη startup/επιχείρηση την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τις νέες ιδέες και την πολυπολιτισμικότητα που θα την ξεχωρίσουν και θα την καταστήσουν πιο ανταγωνιστική στην αγορά.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία ανταλλαγή διάρκειας 6 έως 78 εβδομάδες, στο οποίο ένας νέος από το εξωτερικό ηλικίας 18 έως 30 ετών προσφέρει πρακτική άσκηση στην συνεργαζόμενη με την AIESEC επιχείρηση. H AIESEC αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της ανταλλαγής από την αρχή μέχρι το τέλος. Το μόνο με το οποίο θα ασχοληθεί η επιχείρηση είναι ο σχεδιασμός του προφίλ του υποψηφίου που θα ήθελε να προσλάβει, η ανάπτυξη ενός job description για τη συγκεκριμένη θέση, οι συνεντεύξεις των αιτούντων και η τελική πρόσληψη.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι και τον Μάρτιο του 2020 (πριν την πανδημία) έγιναν 374 ανταλλαγές νέων με το Global Talent. Οι κύριες χώρες με τις οποίες έγιναν αυτές οι ανταλλαγές ήταν: ο Καναδάς, η Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Γαλλία και η Γερμανία. Βασικοί μας συνεργάτες οι οποίοι πιστευουν στον οργανισμό και ανοίγουν συχνά θέσεις είναι οι: G-Drill, Ginbits, Upcom, Digital Nest, Much Toys, SpeakIt, Embiots, EXIS, SCIO, Infomed C.S., Exclusivi Ltd, PK Data, PTA Rehab και Noitakis.

Εάν λοιπόν, θέλετε να ενισχύσετε το δυναμικό της επιχείρησής σας με έναν καταρτισμένο νέο, που έχει όρεξη για δουλειά, και να εμπλουτίσετε το περιβάλλον εργασίας σας με τα οφέλη της πολυπολιτισμικότητας, της καινοτομίας και της νεανικής ηγεσίας, αρκεί ένα κλικ στο AIESEC για επιχειρήσεις – AIESEC στην Ελλάδα για να μάθετε περισσότερα για το Global Talent. Γίνετε και εσείς κοινωνοί του οράματός μας για παγκόσμια ειρήνη και μεγιστοποίηση των ανθρώπινων δυνατοτήτων σήμερα. 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ