Συνεργασία της INTERAMERICAN και της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας σε εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), η INTERAMERICAN, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, οργάνωσε μια ενημερωτική εκδήλωση για τις εργαζόμενες γυναίκες του Ομίλου, με θέμα τις παθήσεις του μαστού, την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Το θέμα ανέπτυξαν η Δρ Λυδία Ιωαννίδου ? Μουζάκα, επ. καθηγήτρια, Γυναικολόγος ? Ειδική Μαστολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και η κ. Μαριάννα Μπιτσάκου, ψυχολόγος ? ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη». Οι δύο ομιλήτριες αναφέρθηκαν στα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και τους κρίσιμους παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού, στους τρόπους εξέτασης, στη θεραπευτικά αντιμετώπιση και στην αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή.

Η INTERAMERICAN υποστηρίζει σταθερά το έργο της ΕΕΜ, στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής» και στον άξονα της φροντίδας για την υγεία, ως χορηγός και με την παραγωγή και διανομή ενημερωτικών εντύπων στη σχετική εκστρατεία της ΕΕΜ.

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού είναι ο ένας από τους βασικούς στόχους της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, που υλοποιείται με ένα πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων με το κοινό σε δήμους της Αττικής και σε πόλεις της περιφέρειας, πανελλαδικά. Επίσης, η ΕΕΜ στοχεύει μέσα από τις πρωτοβουλίες της στη συνεχή μετεκπαίδευση των ειδικών στον μαστό ιατρών και στην ενημέρωση των μη ειδικών ιατρών σχετικά με τα σύγχρονα επιτεύγματα της Μαστολογίας.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ