Έτοιμη η INTERAMERICAN για την ασφάλιση έναντι του κινδύνου περιβαλλοντικών ζημιών

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), η INTERAMERICAN εκδήλωσε και πάλι το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την ετοιμότητά της εν όψει της εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την Κοινοτική Οδηγία 2004/35/ΕΚ.

Ειδικότερα, η INTERAMERICAN έχει ήδη σχεδιάσει μια νέα σειρά προϊόντων ασφάλισης αστικής περιβαλλοντικής ευθύνης, που καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών ασφάλισης των επιχειρήσεων σύμφωνα με την Οδηγία και το νέο πανευρωπαϊκό πλαίσιο για την ανάληψη του κόστους αποκατάστασης του περιβάλλοντος εκ μέρους του υπαιτίου («ο ρυπαίνων πληρώνει»).

Ακόμη, η Εταιρεία έχει έτοιμη και μια σειρά προϊόντων ασφάλισης ενεργειακών επενδύσεων, που θα προσφέρει καλύψεις για κάθε σύγχρονη τεχνολογία χρήσης ανανεωσίμων πηγών ενέργειας, αλλά και για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων.

O κ. Γ. Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα λόγω της κλιματικής αλλαγής και των περιβαλλοντικών συνεπειών τίθεται ζήτημα επανεκτίμησης του ασφαλιζομένου κινδύνου. Οι ασφάλειες μπορούν να επιτελέσουν ένα σημαντικό ρόλο στη διασπορά των κινδύνων που έχουν σχέση με την αλλαγή του κλίματος, ενώ θα μειώσουν και την επιβάρυνση των δημοσίων πόρων.

Η INTERAMERICAN και στον τομέα του περιβάλλοντος είναι σε ετοιμότητα με καινοτομικές ασφαλιστικές προσεγγίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στη διαχείριση των κινδύνων περιβάλλοντος».

Παράλληλα, η INTERAMERICAN στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής» για το περιβάλλον, ξεκινά την οργάνωση συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης για τον έλεγχο των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την επιχειρηματική λειτουργία της, ενώ ήταν για δεύτερη φορά χορηγός του θεσμού των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, τα οποία απονεμήθηκαν σε επιχειρήσεις, Μέσα Ενημέρωσης, επιστημονικές ομάδες και δήμους της χώρας που διακρίνονται για το περιβαλλοντικό τους έργο, στις 4 Ιουνίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Γαία» Νίκης Γουλανδρή.

Επίσης, η INTERAMERICAN οργάνωσε με τη συνεργασία της GREENPEACE ενημερωτική ημερίδα για το προσωπικό της με θέμα την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ενδιαφέρον της INTERAMERICAN για το περιβάλλον ακολουθεί στις εφαρμογές του πλαίσια δεσμεύσεων, που προκύπτουν από την ιδιότητα της εταιρείας ως μέλους του Προγράμματος του ΟΗΕ «UNEP/Finance Initiative» και του Global Compact (Οικουμενικού Συμφώνου) του ΟΗΕ, που ξεκίνησε πρόσφατα και στην Ελλάδα. Η INTERAMERICAN είναι η μόνη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία μέλος και των δύο προγραμμάτων.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ