Η INTERAMERICAN χορηγός εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών, του προγράμματος «Νόστος» του ΚΕ.ΘΕ.Α.

Το φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών που οργανώνει το θεραπευτικό πρόγραμμα «ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ», του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, υποστηρίζει χορηγικά για τρίτη συνεχή χρονιά η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής».

Για το 2008 το φεστιβάλ έχει τίτλο «Happy Rebirthday! 15 χρόνια ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, 15 χρόνια ζωή ξανά», καθώς συμπληρώνονται 15 χρόνια λειτουργίας και δραστηριοποίησης του προγράμματος στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή. Παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, κινητοποίησης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους ενώ παράλληλα πραγματοποιεί δράσεις πρωτογενούς ? δευτερογενούς πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό, δεν χορηγούνται υποκατάστατα, δεν υπάρχουν λίστες αναμονής ενώ όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου) και αποτελούν πλέον ετήσιο θεσμό. Περιλαμβάνουν ενημέρωση των πολιτών, πολιτιστικά δρώμενα, αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες και αναπτύσσονται σε πέντε περιφερειακούς δήμους του Πειραιά, με κορύφωση στο Πασαλιμάνι. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και συμμετοχή του ευρύτερου κοινού σε ένα τρόπο ζωής που αντιτάσσεται στη χρήση ουσιών.

Η INTERAMERICAN έχει σχέση συνεργασίας αρκετών χρόνων με το ΚΕΘΕΑ, αναγνωρίζοντας έμπρακτα το οργανωμένο και πολυσύνθετο έργο του για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, που αποτελεί μείζον πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ