Εκδηλώσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Χαλκίδα, από την INTERAMERICAN με τη συνεργασία του Ιαβέρη

«Υπεύθυνη Οδήγηση: Μονόδρομος στη Ζωή σου!»

Η αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών του «πολέμου της ασφάλτου» που ταλανίζει τη χώρα μας ήταν ο σκοπός των εκδηλώσεων Κυκλοφοριακής Αγωγής, που οργάνωσε η INTERAMERICAN με τη συνεργασία του γνωστού οδηγού αγώνων αυτοκινήτου Ιαβέρη, στις 21 και 22 Ιουνίου στη Χαλκίδα, υπό την αιγίδα του Δήμου.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής INTERAMERICAN», στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκστρατείας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ό,τι αφορά στα τροχαία ατυχήματα, στις αιτίες που τα προκαλούν και στις συνέπειές τους αλλά, κυρίως, στην πρόληψή τους. Στο Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με κεντρικό ομιλητή τον Ιαβέρη για το μεγάλο θέμα της οδηγικής και οδικής συμπεριφοράς των Ελλήνων, ενώ ακολούθησε επίδειξη αντιμετώπισης οδικών κινδύνων με συμμετοχή πολιτών στο Γυμναστήριο Κανήθου. Την πρωτοβουλία χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Σίμωσης, ο Αντινομάρχης κ. Αθ. Καλαβρής, ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Σκλιάς και ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Χ. Σφέτσας, στον οποίο η INTERAMERICAN προσέφερε ένα αλκοολόμετρο.

Η INTERAMERICAN επέλεξε τη Χαλκίδα για την πραγματοποίηση αυτών των ενημερωτικών εκδηλώσεων διότι η Εύβοια -και κατ' επέκταση η Στερεά Ελλάδα- παρουσιάζουν έναν από τους υψηλότερους δείκτες τροχαίων ατυχημάτων και βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα επικινδυνότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Χαλκίδας, στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων και μόνο, από το 2002 έως τον Μάιο του 2008 έχουν σημειωθεί 27 θάνατοι, 57 σοβαροί και 296 ελαφροί τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα.

Για τη χώρα μας τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα που παρουσίασε φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι θλιβερά, αφού κατατάσσουν την Ελλάδα πρώτη στην παλαιά Ευρωπαϊκή Ένωση των 15 χωρών με 149 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων και τέταρτη μεταξύ των 27 χωρών της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία. Απογοητευτικό είναι και το γεγονός ότι δεν παρατηρείται σοβαρή μείωση θανάτων από το 2001 και μετά, αφ' ότου τέθηκε ο στόχος να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών από τροχαία ατυχήματα κατά 50% εως το 2010. Οι θάνατοι στην Ελλάδα εξακολουθούν να κυμαίνονται περί τους 1.600 κάθε χρόνο.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ