Βραβείο «Νέου Επιχειρηματία 2008» στον Παναγιώτη-Πέτρο Γεωργολιό από το ΕΒΕΑ

Στo πλαίσιο του θεσμού των ετήσιων Ελληνικών βραβείων ΕΒΕΑ 2008, ο Παναγιώτης-Πέτρος Γεωργολιός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IMC, τιμήθηκε με το «Βραβείο Νέου Επιχειρηματία».

Το Σεπτέμβριο του 2004, ο Πάνος Γεωργολιός με τους Κωνσταντίνο Καφεντζή και Γιώργο Παπαβασιλείου, υποψήφιοι διδάκτορες του ίδιου εργαστηρίου στο ΕΜΠ, ιδρύουν την εταιρεία IMC (www.imc.com.gr), με αντικείμενο τα «Συστήματα Γνώσης και Περιεχομένου», αξιοποιώντας τη σημαντική ερευνητική τους εμπειρία και τις καινοτόμες ιδέες τους.

Η επιτυχημένη πορεία της IMC οφείλεται στη δυναμική της ομάδας που τη στελεχώνει και το πνεύμα συνεργασίας της, τη διαρκή δημιουργική αναζήτηση, την υψηλή τεχνογνωσία και την προσήλωσή των ανθρώπων της σε ένα όραμα που ήδη δικαιώνεται πέραν κάθε προσδοκίας: Αύξηση εσόδων τριετίας 760%, προσέλκυση 35 νέων συνεργατών υψηλής εξειδίκευσης, ίδρυση 2 θυγατρικών, διεθνές πελατολόγιο και συνεργασίες.

Το βραβείο αυτό για την IMC και τους ανθρώπους της, όπως τόνισε και ο Πάνος Γεωργολιός στον ευχαριστήριο λόγο του, συνιστά: «Ευθύνη να συνεχίσουμε να δημιουργούμε με βάση το όραμα στο οποίο πιστέψαμε και στοιχηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Το όραμα μιας εταιρείας που επιχειρεί σε έναν ανοικτό κόσμο. Μιας εταιρείας που μετουσιώνει την ερευνητική γνώση σε πρακτική εφαρμογή με στόχο την κοινωνική ωφέλεια και την επιχειρηματική πρόοδο».

 


Ο Παναγιώτης-Πέτρος Γεωργολιός κατάγεται από τα Τρίκαλα. Το 2001 αποφοιτεί από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π ενώ το 2005 ορκίζεται διδάκτωρ μηχανικός του ΕΜΠ στον κλάδο των Τεχνολογιών της Παροχής Υπηρεσιών βασισμένων σε Γνώση στη Μονάδα Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων του τομέα Συστημάτων Αποφάσεων του τμήματος Από το 2001 και μέχρι το 2004 διετέλεσε συνεργάτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Ε.Μ.Π, με ενεργό συμμετοχή σε πολλά Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Έργα (DG R&T), συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, και η Αγγλία, καθώς και με Ελληνικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ