«Φορέσαμε τα… μπουκάλια μας στους Ολυμπιακούς»!: Δίψα για «πράσινες» καινοτομίες από τη Coca-Cola στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

H Τhe Coca-Cola Company, στο πλαίσιο των ενεργειών της για αειφόρο ανάπτυξη, μετέτρεψε τα μπουκάλια της σε? ρούχα! Συνεπής στη δέσμευσή της για καινοτομία, πρωτοπορεί ακόμα μια φορά, ανακυκλώνοντας 200.000 από τα μπουκάλια της (βάρους περίπου 6 τόνων) και δημιουργώντας οικολογικά είδη ενδυμασίας.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν μπλουζάκια για τους περίπου 15.000 αθλητές, προπονητές και υπευθύνους των ομάδων των Ολυμπιακών (8-24 Αυγούστου) και καπελάκια για τους περίπου 7.000 αθλητές και προπονητές των Παραολυμπιακών Αγώνων (6-17 Σεπτεμβρίου).

Η Coca-Cola προμήθευσε όλους τους αθλητές με ένα μοναδικό κομμάτι από τη νέα της συλλογή «Αειφόρος Μόδα» (Sustainable Fashion). Η συλλογή, η οποία αποτελείται από πρωτοποριακά είδη ενδυμασίας από βαμβάκι, σε συνδυασμό με ανακυκλωμένο υλικό συσκευασίας PET, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους αθλητές και το προσωπικό των Αγώνων.

Στα μπλουζάκια, καθώς και στα καπέλα, αναγράφεται η φράση «I'm from Earth», που υποδηλώνει τόσο τη συνειδητή προσπάθεια να διατηρηθούν οι φυσικοί πόροι, όσο και ένα μήνυμα ενότητας που πηγάζει από τη συνάντηση όλων των χωρών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός.

Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, όλο το προσωπικό της Coca-Cola που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς φόρεσε μπλούζες και καπέλα από ανακυκλωμένο PET. Αυτά τα μοναδικά αντικείμενα δηλώνουν την «αξία» των PET μπουκαλιών και το πώς από την ανακύκλωσή τους μπορούν να προκύψουν νέα προϊόντα.

Επίσης, στο πλαίσιο της γενικότερης οικολογικής προσέγγισης των Αγώνων, η Coca-Cola προσκάλεσε τους αθλητές στο Ολυμπιακό χωριό να δεσμευτούν στην υποστήριξη της «Ομάδας Γη» μέσω της ανακύκλωσης και της ενημέρωσης σχετικά με τις δράσεις τις οποίες μπορούν να αναλάβουν για να συμβάλουν στη δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων μοναδικές καρφίτσες της Coca-Cola, με την επιγραφή «Σταγόνες Ελπίδας», έδωσαν στο κοινό την ευκαιρία να υποστηρίξει την πρωτοβουλία «Νερό και Υγιεινή στα Σχολεία» και να βοηθήσει στην παροχή πόσιμου νερού όπου υπάρχει ανάγκη.

Για κάθε καρφίτσα που πωλείται, το ποσό των $75 σεντς θα δωρίζεται στο πρόγραμμα. Οι μοναδικές αυτές καρφίτσες δημιουργήθηκαν από κομμάτια μετάλλου τα οποία περίσσεψαν από την κατασκευή του Εθνικού Σταδίου “Bird's Nest” του Πεκίνου.

Παράλληλα, με την υποστήριξη της Greenpeace, όλα τα ψυγεία και οι αυτόματοι πωλητές που παρέχει η Coca-Cola για τους Αγώνες τους 2008 -περισσότερες από 6.500 μονάδες- διαθέτουν ψυκτικά και μονωτικά μέσα απαλλαγμένα από υδροφθοράνθρακες (HFC-free), καθώς και πρωτοποριακή αποκλειστική τεχνολογία που βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση κατά 35%.

Η δέσμευση αυτή συντελεί στη μείωση της εκπομπής αερίων θερμοκηπίου κατά περίπου 4.000 μετρικούς τόνους, ποσότητα που ισοδυναμεί με τη διακοπή κυκλοφορίας 19.000 αυτοκίνητων για την περίοδο δύο εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Τέλος, προκειμένου να υποστηριχθεί η προσπάθεια του Πεκίνου να βελτιώσει την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στην πόλη, όλα τα οχήματα της Εταιρείας, που κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών, είναι ηλεκτροκίνητα η χειροκίνητα.

Οι περιβαλλοντικές αυτές δεσμεύσεις σηματοδοτούν την 80η επέτειο της The Coca-Cola Company ως χορηγού των Ολυμπιακών Αγώνων, και σφραγίζουν μια μοναδική σχέση που ξεκίνησε το 1928.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ