Επιτυχής ολοκλήρωση του South-East Europe Investment Conference 2008

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το «South-East Europe Investment Conference 2008» στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental από τη Money Conferences, με τη συμμετοχή διακεκριμένων στελεχών διεθνών και ελληνικών οργανισμών και το οποίο παρείχε ενημέρωση για τις ευκαιρίες επένδυσης, τις προοπτικές και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.


Στη διοργάνωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Πέτρος Δούκας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Τζωάννος, ενώ μεταξύ των υψηλού κύρους ομιλητών που συμμετείχαν ήταν ο κ. Δημήτρης Στρατικόπουλος, Managing Director, Head of M&A, Central & Eastern Europe της Deutsche Bank, ο κ. Δημοσθένης Αρχοντίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Ομίλου Private Banking, Eurobank EFG, ο κ. Craig Fuehrer, Managing Director, Head of Transportation, the Americas της Deutsche Bank, o κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανώτερα στελέχη τραπεζών, καθώς και Έλληνες ειδικοί και επιχειρηματίες.


Το συνέδριο παρακολούθησαν κορυφαία στελέχη από τον τραπεζικό κλάδο, τον κλάδο των επενδύσεων, της ναυτιλίας, του real estate, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους σχετικά με τα θέματα που απασχολούν την επενδυτική κοινότητα για την περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, με ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους του Real Estate, της Ναυτιλίας και του Private Banking.


Το Συνέδριο αποτέλεσε για τους συμμετέχοντες πηγή πολύτιμης ενημέρωσης σχετικά με την πορεία των αγορών, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται σήμερα, καθώς και για το πώς θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις τάσεις και τα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται από την κρίση που διέπει το διεθνοποιημένο οικονομικό περιβάλλον.


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Πέτρος Δούκας, στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθηνε, αναφέρθηκε στη σημασία έντασης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων με στόχο την αξιοποίηση των ευκαιριών που αναδεικνύονται μέσα από την κρίση. Όπως δήλωσε σχετικά, «οι ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτουν το δυναμισμό και τις ικανότητες να μεγαλουργήσουν» και ήδη σε χώρες της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Σερβία, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.


Στόχος της Ελλάδας, όπως τόνισε ο κ. Δούκας, είναι πλέον η αξιοποίηση και η σταθεροποίηση της θέσης της στην ευρύτερη περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης και η περαιτέρω διείσδυσή της σε αγορές όπως αυτές της Βόρειας Αφρικής, του Ισραήλ, της Συρίας, της Ιορδανίας, της Ινδίας, της Ρωσίας και της Κίνας.


Ο κ. Δημήτρης Στρατικόπουλος, Managing Director, Head of M&A, Central & Eastern Europe της Deutsche Bank, στην ομιλία του με θέμα τη δημιουργία αξίας εν μέσω περιόδων κρίσης, παρουσίασε την πορεία της κρίσης κατά τους τελευταίους δύο μήνες που συγκλόνισαν τις αγορές ανά τον κόσμο, καθώς και τις επιπτώσεις της κρίσης στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και στις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων στην περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.


Σημειώνοντας ότι όσοι καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση θα εξέλθουν από αυτή πιο δυνατοί από ότι ήταν πριν, ο κ. Στρατικόπουλος ανέφερε ότι οι συνέργειες στον επιχειρηματικό χώρο είναι σημαντικές και ότι αναμένονται περισσότερες στρατηγικές συμφωνίες. Σε σχέση με την αγορά της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, ο κ. Στρατικόπουλος επεσήμανε ότι η περιοχή συνεχίζει να παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς οι αγορές της διαθέτουν περιθώρια ανάπτυξης.


Ο κ. Δημοσθένης Αρχοντίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Ομίλου Private Banking, Eurobank EFG, αναφέρθηκε στην ευέλικτη δομή του Eurobank Private Banking, που στόχο έχει την αποτελεσματικότερη και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση των πελατών του.


Αυτό επιτυγχάνεται με την υψηλή εξειδίκευση των στελεχών του, τη συνεργασία με μεγάλους Οίκους του εξωτερικού για την παροχή μιας ευρείας γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και με τη συνεργασία με τις εξειδικευμένες διευθύνσεις και θυγατρικές του Ομίλου Eurobank EFG. Επίσης, έγινε αναφορά στη δυναμική των χωρών της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Private Banking της Eurobank στην περιοχή.


Στο περιθώριο της διοργάνωσης, ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται σε περιόδους κρίσης ? ειδικά για τους επενδυτές με επαρκή ρευστότητα. Ο κ. Καρυτινός ανέφερε ότι η αγορά συνεχίζει να κινείται στους ρυθμούς της κρίσης, ενώ δεν βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, όπως συνέβαινε ένα μήνα πριν.


Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Τραπεζών Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης και με την υποστήριξη της Eurobank Private Banking, της Kosmocar, της Finvent Software Solutions, της V+O Communication και της Dolphin Capital Partners.


Το «South-East Europe Investment Conference 2008» ήταν το πρώτο Κλιματικά Ουδέτερο Επενδυτικό Συνέδριο στην Ελλάδα, πιστοποιημένο από τον οργανισμό ClimatePartner. Το ClimatePartner υπολόγισε την επιβάρυνση στο περιβάλλον που προκλήθηκε από τις μετακινήσεις των συνέδρων, το φωτισμό των χώρων, τη χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και κάθε άλλη μορφή κατανάλωσης ενέργειας από δραστηριότητες σχετικές με το Συνέδριο, και ως αντιστάθμιση οι διοργανωτές του Συνεδρίου συνέβαλαν οικονομικά σε συγκεκριμένο πρόγραμμα περιορισμού εκπομπής ρύπων, που υλοποιεί το WWF.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ