Κωνσταντίνος Μαχαίρας, CEO της ΑΒ, Manager of the Year 2008

Η ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων) ανακήρυξε τον κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα, Manager of the Year 2008, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 9 Απριλίου 2009. Το Βραβείο Manager or the Year 2008 απένειμε στον κ. Κώστα Μαχαίρα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης o οποίος επεσήμανε το ρόλο της κοινωνίας της γνώσης στη σύγχρονη οικονομική δραστηριότητα. Το Βραβείο που απονέμεται από το 2002 από την ΕΕΔΕ είναι ένας θεσμός που στόχο έχει την ανάπτυξη των άριστων στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι & συντελεί στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού και κοινωνικού περιβάλλοντος όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος.


Ο κ. Μαχαίρας κατέχει από το 1997 τα ηνία της παραδοσιακά μεγάλης εταιρείας λιανεμπορίου που εδώ και 70 χρόνια φροντίζει για την καθημερινή ποιότητα και ποικιλία στο τραπέζι μας. Στην ομιλία του εκθείασε το ομαδικό πνεύμα αφού η συγκεκριμένη τιμητική βράβευση αποτελεί αναγνώριση του συλλογικού έργου των 9.000 εργαζομένων στην ΑΒ και ανέφερε πως ο άνθρωπος είναι η κινητήριος δύναμη της επιχειρηματικής δραστηριότητας τονίζοντας την αξία του ανθρωποκεντρικού ηγέτη-μάνατζερ.


Αναφέρθηκε επίσης στις ασταθείς συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά και αποτελούν μείζον πρόβλημα για τις επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά, η ΑΒ συνεχίζει να επενδύει και έχει καταφέρει να αναδειχθεί ως μία από τις καλύτερες ελληνικές εταιρείες λιανεμπορίου στην Ευρώπη προσφέροντας στο κοινό προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και αδιαμφισβήτητα με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ